OSL_detoxing_green_pasta_1140x600_SE.jpg

Zoodle-recept med detox-egenskaper

Detta näringsrika zoodle-recept är fullt av ingredienser med detox-egenskaper och är rik på fibrer, nyttiga fetter och vitamin A, C och K.

Detta näringsrika zoodle-recept är fullt av ingredienser med detox-egenskaper och är rik på fibrer, nyttiga fetter och vitamin A, C och K. Med andra ord kommer din hud och smaklökar att tacka dig för denna läckra måltid.

Ingredienser:

  • 250 gram squashnudlar (zoodles). Dessa kan du köpa färdiga eller göra själv med en spiralizer. Vanlig pasta funkar också!
  • 10 stjälkar sparris, hackade
  • Valfri mängd vitlök eller schalottenlök
  • 75 gram frysta ärtor

Sås:

  • 60 gram riven parmesan (spara lite till servering)
  • 2 nävar spenat
  • Färsk koriander (spara lite till servering)
  • 1 mogen avokado
  • 1 msk citronsaft
  • 1 msk näringsjäst
  • 1 msk olivolja
  • 120 ml valfri mjölk (nötmjölk fungerar bra)
  • 1 msk misopasta (du kan också använda grönsaksbuljong)

Instruktioner:

Lägg alla ingredienser till såsen i en mixer och kör till konsistensen är krämig. Hetta upp en panna på medelvärme, tillsätt olivolja och vitlök och fräs den hackade sparrisen tills den är mjuk. Halvvägs in tillsätter du vitlök/schalottenlök. Addera därefter ärtorna och till sist såsen. Låt det bli varmt och vänd ner squashnudlarna (eller kokt pasta) så är rätten klar att serveras!

Toppa med färsk koriander och riven parmesan

TIPS: Vill du ha goda matrester till lunch? Dubbla receptet och förvara resterna i kylen. Dagen efter lägger du allt i en ugnsform och toppar med en skvätt mjölk, ett lager ströbröd och lite oliv- eller kokosolja.

Sätt in i ugnen på 200 grader i ca. 8 minuter eller till ströbrödet har fått färg.