Fem goda recept för en pigg och frisk hy

Fem goda recept som får huden att stråla - dessutom går det utmärkt att boosta dem med ditt kollagenpulver.

Du vet det säkert redan – det vi äter och dricker påverkar huden, på gott och ont. På samma sätt som dålig kosthållning får din hud att se trött och glåmig ut, bidrar rikligt med vitaminer, mineraler, goda fettsyror och kollagentillskottet The Solution till att huden får efterlängtad näring som gör att den får extra lyster. 

Här nedan finner du härliga recept som både gör dig och din hy gott! I alla recept kan du tillsätta The Solution för att få i dig kosttillskottet, vare sig det är till frukost, lunch eller middag. Smaklig spis!

Lyxig frukostgröt - recept för 2 portioner

  • 2 dl korngryn
  • 3 dl mandelmjölk
  • En knivsudd salt

Häll i alla ingredienser i en kastrull och koka upp i ca 5 minuter under omrörning.

Tillsätt vid servering:

Lite extra mandelmjölk
En stor matsked grekisk yoghurt (naturell)
Lite hackade mandlar eller nötter (t ex valnötter, pistage)
Färska bär, fikon
Ev lite honung om du önskar mer sötma

Ljummen sallad med rödbetor och jordärtskocka - recept för 2 portioner

  • 1 rödbeta 
  • 3 jordärtskockor
  • 1 päron
  • 4 st sparris
  • 6 skivor lufftotkad skinka av valfri sort
  • 1 dl kokt korngryn
  • 2 msk valnötter (rosta lätt i stekpanna)

Dressing:
0,5 dl bra olivolja
Ca 1 msk vitvinsvinäger
Ca 1 tsk honung
Ca 2 msk riven ingefära
Salt och peppar

Gör såhär:

Skiva rödbetan och jordärtskockorna, lägg på en plåt med bakplåtspapper och ringla över rapsolja, salt och peppar och stek i ugnen till de är mjuka.

Koka korngrynen efter anvisning på förpackningen.

Lägg upp rödbetan och jordärtskockan på tallrikar (eller vid sidan av) och toppa med lufttorkad skinka, salladsblad ett par skivor med nässelost eller valfri kryddost och avsluta med ev. rostade valnötter och dressing.

Smaka dig fram till rätt balans mellan sötma och syra innan du häller dressingen över salladen.


Soppa med morot och sötpotatis, toppad med ramslökspesto
- recept för 2 portioner

  • 250 g morot
  • 300 g sötpotatis
  •  ½ rödlök
  • ½ röd chili
  • 2 vitlöksklyftor
  • Ca 8 dl kycklingsbuljong
  • Ca 1,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk färsk ingefära
  • Salt och peppar

Finhacka rödlök, chili, ingefära och vitlök. Lägg i en gryta och fräs i olja tills det blir blankt. Tillsätt tärnad morot och sötpotatis och låt steka i ett par minuter innan du tillsätter buljongen. Var noga med att grönsakerna inte får stekyta. Koka i ca 20 minuter tills de är mjuka, tiden beror på hur stora grönsaksbitarna är -du ska kunna sticka en gaffel genom bitarna.

Mixa till en slät soppa med stavmixer. Vill du inte ha en helt slät soppa kan du mosa grönsakerna och sedan hälla tillbaka moset i grytan med vätskan. Värm upp och tillsätt grädde och ev lite mer buljong eller vatten tills soppan får önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar.

Ramslökspesto:
200 g ramslök
2 dl rostade pinjenötter
50 g parmesan
2 tsk salt
4 dl olivolja
Saft från ½ -1 lime

Blanda ihop alla ingredienser och mixa till en jämn massa. Ringla peston över soppan vid servering. Tillsätt gärna också ca 1 tsk naturell yoghurt och rostade pumpafrön.

Din dagliga dos av The Solution™ kan du välja att tillsätta i vilken som helst av dessa rätter, eftersom pulvret avger varken smak eller lukt. Mellan måltiderna kan du äta obegränsat med grönsaker, frukt och bär. Gör gärna din egen lemonad eller smoothie så att du ser till att få i dig vätska under dagen och glöm inte att dricka vatten!