RS2027_OSL_beet-pizza_1277_W-Article_1140x600.jpg

Rödbetspizza

Här delar vi ett fräscht och vårigt alternativ på en av världens mest kända maträtter, nämligen pizzan!

Vårt recept är veganskt och för att ge dig en extra boost har denna pizza en botten baserad på rödbetshummus som bidrar med mineraler och vitaminer.

Ingredienser pizzadeg:


• 2,5 dl rödbetshummus (köpt eller hemmagjord)
• 2,5 kassavamjöl (vanligt vetemjöl funkar också)
• 0,75 dl olivolja

Ingredienser hummus på soltorkade tomater:


• 1 burk kikärter
• 1 vitlöksklyfta
• 0,5-1 dl soltorkade tomater i olja
• 0,5-1 dl basilika
• 3 msk olivolja
• 2-3 msk vatten
• 2 msk tahini
• 1 msk citronjuice
• Salt/peppar

Topping:

Avokado, pinjenötter, örter, chilliflakes eller annat du tycker är gott och som kan passa bra. Bara fantasin sätter gränser!

Såhär gör du:

  1. Värm ugnen till 200/225 grader.
  2. Pizzabotten: Blanda rödbetshummus, mjöl och olivolja i en medelstor skål.
  3. Kavla ut degen/pizzabotten på en plåt och använd fingrarna för att få botten till önskad form.
  4. Grädda i ca 15-20 minuter
  5. Medan pizzabotten är i ugnen gör du hummusen på soltorkade tomater: Lägg kikärter, vitlök, soltorkade tomater, basilika, olivolja, vatten, tahini, citronsaft, salt och peppar i en matberedare och bearbeta tills konsistensen är slät. Tillsätt mer vatten om det behövs och bearbeta mer.
  6. När botten är klar, låt den svalna innan du lägger på toppingen!