OSL_Bell-pepper_W-Article_1140x600.jpg

Fylld paprika med en touch av medelhavet

Detta läckra recept är rikt på både antioxidanter och vitaminer, och passar perfekt till både lunch och middag!

Oslo Skin Lab-teamet älskar mat som är fullproppad med antioxidanter och vitaminer. Denna läckra rätt är rik på båda delar och passar perfekt till både lunch och middag! Vår grundare Cecilie piffar gärna upp sina måltider med nötter och frön, men medger också att hon är väldigt svag för ost! Prova detta recept och låt oss veta vad du tycker genom att dela din måltid med oss på Instagram och tagga @osloskinlab_sverige.

Ingredienser

  • 2 stora, röda paprikor
  • 200g kikärter
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1 tsk cayennepeppar
  • ½ tsk oregano
  • ½ tsk lökpulver
  • 2 msk olivolja

 

  • En handfull körsbärstomater
  • En handfull oliver
  • En handfull rucola
  • Fetaost
  • Solrosfrön
  • Tzatziki

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 210 grader.
  2. Skär paprikan i mitten på långsidan. Pensla in- och utsidan av paprikorna med lite olivolja, salt och peppar.
  3. Skölj kikärtorna och lägg dem i en skål med 1 msk olivolja och tillsätt de olika kryddorna. Blanda väl.
  4. Lägg paprikahalvorna och kikärtorna på ett bakplåtspapper och grädda i ugnen i ca 20 minuter.
  5. Skär oliver, körsbärstomater och rucola i små bitar. Blanda med de varma kikärterna när de är färdiga i ugnen.
  6. Fyll paprikorna med kikärtsblandningen och toppa med tzatziki och fetaost.
  7. Strö rostade solrosfrön ovanpå för en lite knaprig nötsmak!

TIPS: Serverar du detta till middag? Gör lite extra av kikärtsblandningen och ha i pitabröd till lunch dagen efter! Du kan även fylla på med eventuella grönsaksrester du har i kylen.