RS2084_OsloSkinlab_0223_1306.tif_W-Article_1140x600.jpg

Kall soppa på gurka och pistagenötter

En uppfriskande och hälsosam soppa för varma sommardagar.

Soppan kan serveras i ett litet glas som en slags aperitif eller som förrätt/mellanrätt. Den smakar fantastiskt och blir ännu godare om du adderar lite bröd med knapriga kanter.

 

Du behöver (4 portioner):

  • 100g pistagenötter, grovt hackade, plus lite extra till garnering
  • 1 liten lök, skalad och tärnad
  • 1 stor gurka, skalad och tärnad
  • 30g färsk dill, grovt hackad. Spara 4 stjälkar till garnering
  • 30g färsk mynta, blad
  • 2 vitlöksklyftor, grovt hackade
  • 1 liten brödskiva med knapriga kanter
  • 1 msk vegansk rödvinsvinäger
  • 2 dl kallt vatten
  • Havssalt och nymalen peppar
  • Olivolja, att ringla över

 

Gör såhär:

Lägg pistagenötter, lök, gurka, örter, vitlök, bröd och rödvinsvinäger i en mixer och blanda till en slät och smidig konsistens. Krydda med salt och peppar, tillsätt det kalla vattnet och kör mixern en kort stund så att konsistensen blir sopp-liknande. Servera soppan genast, toppad med lite olivolja. Strö över lite extra pistagenötter och garnera med en kvist dill.

Fler recept