OSL_Victoria-4_W-article_1140x600_0124.jpg

Att välja rätt kollagen

Vikten av att välja rätt kollagen för en välmående och strålande hud, en artikel skriven av den amerikanska näringsterapeuten Victoria Lee Starr.

I våra kroppar är kollagen en viktig komponent för att huden, musklerna och skelettet ska bibehålla sina funktioner över tid. Kollagen hjälper nya hudceller att växa och ger din hud elasticitet och struktur, vilket håller din hud fast, smidig och ungdomlig. Utan kollagen skulle huden med andra ord förlora sin fasthet, släthet och elasticitet. Därmed är kollagen en av de mest avgörande komponenterna för en välmående hud.

Kollagen är ett måste när du tar hand om din hud. När vi åldras minskar kroppens egen kollagenproduktion vilket bidrar till olika “hudproblem”. Förlusten av kollagenproduktion visar sig exempelvis som fina linjer, rynkor och slapp hud. Därför påstår många företag att deras hudvårdsprodukter förebygger ålderstecken och använder påståenden som "kollagenstimulerande" eller "kollagenförbättrande" i sin marknadsföring.

Ändå är inte alla kollagentillskott likadana. Därför är det avgörande att hitta en produkt med fullständig transparens och att välja ett kollagentillskott som har genomgått noggranna tester och har vetenskapligt stöd. The Solution från Oslo Skin Lab uppfyller denna höga standard. Deras aktiva ingrediens (Verisol kollagenpeptider) visar en betydande effekt på att reducera ålderstecken i huden.

OSL_Victoria-1_W-article_1140x600_0124.jpg

Våra kroppar och ansikten är en reflektion av de vi är och det vi har gått igenom. I takt med att vi åldras blir vi i regel lite mognare och självsäkrare. Att hålla vår hud ungdomlig är ett resultat av att vilja bibehålla ett fysiskt välbefinnande. I dagens värld har vi resurserna att vara det bästa vi kan vara, och det börjar med det vi stoppar i oss.

För att sammanfatta är kollagen ett eftertraktat näringsämne för en strålande och fräsch hud. Hudens fasthet, elasticitet och släthet skulle snabbt försämras utan det. Det finns en skillnad i kvalitet mellan kollagentillskott, och att välja en ren och effektiv produkt är avgörande. Att hitta ett kollagentillskott med komponenter som bevisats behålla hudens elasticitet och hålla rynkor borta har varit eftertraktat sedan Cleopatras dagar. Dessutom är "inte alla kollagentillskott likadana". Välj något experter har prövat och testat och som är utan tillsatser. Gör det för din huds skull, den kommer att uppskatta det.

Av Victoria Lee Starr – näringsterapeut