Hudterapeut: "Ser effekt på alla vi scannat"

May-Britt Morad, hudterapeut, har överraskats av de snabba resultat hon har sett med The Solution™.

Det är många som produkter som gör anspråk på att ha effekt mot rynkor och linjer och det kan vara knepigt att förstå vad det faktiskt betyder att en ingrediens har solida studier bakom sig. Hur stor är i så fall effekten? Och kan man verkligen se en förbättring? Det var frågan som vi fick av en influencer som tycker det är viktigt att vara trovärdig inför sina följare.

Vi tog reda på att Oslo hudvårdsklinik har en maskin som kan skanna och mäta tillståndet på huden i ansiktet – bland annat rynkdjupet. Vanessa Rudjord var den första som gjorde en skanning, och sedan dess har många personer varit på kliniken för att skanna huden och få det bekräftat - att intaget av The Solution har gett bevislig effekt. Att det inte bara var en känsla av huden mår bättre, utan tack vare skanningen kunna se exakt hur kollagenpulvret förbättrat huden. 

Med före- och efterbilder blir förändringarna tydligare

- Vi på salongen var verkligen nyfikna på om man kunde få det bekräftat att The Solution hade mätbara effekter efter så pass kort tid, berättar May-Britt.

Testpersonerna har varierat, både vad gäller ålder och hudkvalitet.

- När till och med Kathrine Sørland, som är så gott som rynkfri också får en förbättring på nästan 10 procent, då blir man ju överbevisad, säger May-Britt. Det är ju inte så att man har tio rynkor som efter ett tag blir reducerade till sex. De tio rynkorna blir däremot svagare och man förebygger att nya tillkommer. Det är lite som att se sina egna barn växa, man ser ju inte förändringen förrän man tittar på bilder som tydligt visar förändringen över de sista månaderna.

Fem år ”yngre” hud på åtta veckor

Annette Brenne (50) blev utvald som testperson efter en kampanj på Facebook, där vi bjöd in ”vanliga” personer till att pröva The Solution i två månader.
-Den första mätningen var lite deprimerande då jag kom ut med en TrueSkin Age® som visade 52 år. Men desto större blev glädjen när jag efter åtta veckor fick veta att huden blivit fem år yngre, utan att jag gjort något mer än att äta kollagenpulvret från Oslo Skin Lab® varje dag.

Med åldern eskalerar kollagentappet

Annette är i en ålder då kollagenförlusten i huden eskalerar. Kvinnor i 50-årsåldern mister dubbelt så mycket kollagen varje år, jämfört med sina medsystrar i 30-årsåldern.

- Det betyder att rynkorna kommer i rask takt, både i ansiktet och på kroppen, berättar May-Britt. Dessutom tappar man elasticitet och huden börjar att hänga, särskilt runt munnen, hakan och halsen. Annette bekräftar att hon märker förändringarna snabbare än förr.

- Jag tycker nästan att det är viktigast att The Solution också förebygger att huden förvärras ytterligare – och inte bara i ansiktet. För även om det bara är huden i ansiktet som har mätts, märker jag skillnad på resten av huden också. Eftersom vi nu står inför en säsong då kroppen och huden på hela kroppen visas upp, så är det ju definitivt tilltalande, konstaterar hon.