RS1506_OivindHaug_Oslo Skin Lab_0458-edit_W-Article_1140x600.jpg

Renate Gerschtanowitz hudvårdsrutin

I samband med Internationella kvinnodagen vill vi lyfta en kvinna som vi tycker utstrålar styrka och femininitet, nämligen vår holländska ambassadör Renate Gerschtanowitz (44).

I Nederländerna är hon känd som modell och programledare, och hon har varit ambassadör för Oslo Skin Lab sedan juli 2020. Numera håller hon sig också upptagen med sin djurplattform huisdieren.nl. Hur ser Renate till att alltid se sådär strålande ut? Har hon fortfarande tid för att bibehålla en skönhetsrutin? Vi har frågat henne.

En "fyllig" hud

Du har använt The Solution™ Beauty Collagen i tre år nu. Har du märkt några nya effekter?

"Det har förbättrat min huds tillstånd avsevärt. I början märkte jag den största skillnaden. Jag kallar det alltid för en sorts fyllighet som min hud har nu. Jag tenderar att rynka pannan mycket och höjer ofta på ögonbrynen. Linjerna i min panna har inte försvunnit eller så, men de har blivit mycket mjukare. Linjerna bredvid min mun har också blivit mjukare så jag märker verkligen en effekt. Och min hud brukade göra uppror när årstiderna skiftar, men det är jag inte lika känslig för längre.” Märker du också skillnad på din kropp? – “Det var lustigt nog det första jag märkte när jag började använda The Solution™. Du vet att om du korsar dina ben som kvinna, ser du de där gropiga sakerna på sidorna av låren. Celluliterna på mina ben har verkligen minskat. Jag märker det också på naglarna. Jag brukade alltid ha akryl på naglarna men på grund av corona tog jag bort det. Allt var såklart stängt då, så jag kunde inte få det gjort igen. Jag har haft mina naturliga naglar ett tag nu, och det går faktiskt riktigt bra. Det har jag inte kunnat ha på väldigt länge.”

RS1502_OivindHaug_Oslo Skin Lab_0302-edit_W-Article_1140x600.jpg

I alla handväskor

Hur använder du The Solution™, är det vid en viss tid på dagen?

"Det varierar lite med mig. Vissa människor har en väldigt regelbunden rutin - att de genast häller ner det i sitt te på morgonen, men det har jag inte. Jag försöker dricka mer vatten så jag fyller upp en flaska vatten och slänger sedan i en påse så att jag kan få i mig båda under dagen. Jag gör det varje dag men ibland glömmer jag, då tar jag två nästa gång hahaha.'

Tar du med dig det på semestern också?

"Ja, självklart, påsarna är väldigt små. Jag har dem i alla mina handväskor också. Då kan jag alltid ta en när jag är på språng, om jag inte tagit dagsdosen än. Jag har dem också i mitt kök i en fin skål. Användarvänligheten är stor, den har ingen smak så den funkar till allt, från en skål med yoghurt till en kopp kaffe."

 

Ingen omfattande skönhetsrutin

Har du en speciell skönhetsrutin?

"Jag har ingen utarbetad rutin som jag kan berätta om. Jag har under en längre tid varit ganska lat faktiskt. Men jag märker att nu när jag börjar bli lite äldre, jag är 43 år, att min hud mår bra av fler lager av hudvård, som ett serum med C-vitamin exempelvis. Tidigare rengjorde jag bara och om det kändes lite stramt så använde jag en kräm. Men nu har jag börjat forska mer kring vad som är bra för huden. Jag blir äldre och vill ta väl hand om min hud. Och jag vill göra det så naturligt som möjligt. Nu går jag regelbundet till en kosmetolog, en som jobbar lite mer på djupet. Det har blivit en slags träning för mig, att förstå vad jag kan göra själv hemma för min hud. Men det handlar ändå inte om sex eller fler produkter. Jag är mycket trogen mitt C-vitamin serum. Jag har också använt hudvård med hyaluronsyra ett tag och jag började ta The Glow ™ för några månader sedan. Oslo Skin Lab är till för att vårda huden inifrån och de andra produkterna för att vårda från utsidan. En annan sak jag blivit striktare på är solskydd. Jag applicerar det dagligen nuförtiden, det har jag aldrig gjort förut. Det är förstås en progressiv insikt, jag brukade steka i solen med olja på kroppen när jag var runt tjugo år och nu vet vi också att det inte är det bästa man kan göra."

 

Gör det som känns rätt för dig

Hur ser du på att bli äldre?

"– Som tur är har jag bra gener, men det ändras också lite från dag till dag. Vissa dagar tänker jag "äsch, det är väl okej", och andra dagar är det tvärt om. Man märker att man blir äldre, och faktum är att allt går söderut. Jag tycker nog att det är svårare när det kommer till kroppen jämfört med ansiktet. Det är något som kommer med det, men jag försöker omfamna det eftersom det är en normal process. Jag vill åldras stilfullt och så smickrande som möjligt. Det går ändå inte att stoppa och jag vill absolut inte vara stressad över det, jag är trots allt inte 23 längre."

Skulle hon överväga en skönhetsoperation?

"Jag vill inte låsa mig vid olika uttalanden, men som jag ser på det nu så tror jag inte att det är något som passar mig. Det är inte en look jag strävar efter. Jag känner inte att jag måste göra det, och jag är inte heller nyfiken på det. Jag säger alltid: alla har sin egen grej, i slutändan måste du göra det som känns rätt för dig."