RS1515_Z62_2515_ANINEBING_OsloSkinLab_annamariafotograf_W-Article_1140x600.jpg

Intervju: grundarna av supevarumärkena Anine Bing och Oslo Skin Lab

Grundaren, och tillika CMO, av Oslo Skin Lab Cecilie Nordstrøm och den globala ambassadören för Oslo Skin Lab, den danska designern Anine Bing har gett en exklusiv intervju till tjeckiska Vogue.

Grundarna av dessa två supervarumärken pratade om affärer, investeringar och resan tillsammans.

Cecilie, hur var din resa till att starta ditt eget varumärke?

Sanningen är att för några år sedan var jag bara tvungen att erkänna för mig själv att jag faktiskt blir äldre – och även om jag fortfarande känner mig ung när det gäller tankesätt, energi och framtidsdrömmar, behövde jag ändå acceptera de ålderstecken som mötte mig i spegelbilden varje morgon. Kalla mig fåfäng, men det störde mig. Med andra ord – det speglade inte hur jag kände mig på insidan.

Eftersom jag hade arbetat med kosttillskott i många år var det naturligt att undersöka möjligheten att hitta något som skulle kunna fungera från insidan, med vetskapen om att regelbundet intag av vissa tillskott verkligen kan ha stor inverkan på hälsan – men även på skönhet. Kollagenet vi använder i The Solution har visat sig förbättra huden – både i ansiktet och på kroppen.

RS477_OSL_0521_54441_W-Article_1140x600.jpg

Oslo Skin Lab har blivit synonymt med kollagen och dess betydelse för huden. Du har startat en ny trend inom hudvård. Varför bestämde du dig för att lära folk hur man använder kollagendrycker?

Jag är verkligen stolt över att se hur väl mottagen Oslo Skin Lab har blivit på alla marknader som vi har gått in i. Vi har nyligen lanserat i Frankrike och med det finns vi nu i 10 länder. Och ja – det har krävt mycket utbildning, men samtidigt har vi tillgång till många fantastiska berättelser från kunder som kan visa verkliga resultat – inte bara genom en subjektiv känsla, utan genom att hänvisa till hudskanningar som tydligt bevisar förbättringarna i deras hud. Jag tror att dessa uttalanden hjälper människor att förstå vilken typ av effekt man kan förvänta sig när man inkluderar detta i sin skönhetsrutin.

 

Hur är ditt varumärke bättre eller annorlunda än andra, som gjort att det har blivit ett så starkt och framgångsrikt varumärke? Har du ett framgångsrecept?

Vi har gedigna studier som bevisar effekt, och människor kan faktiskt mäta förbättringen på sin egna hud. Inte allt kollagen är detsamma. Jag tror att det är avgörande att du tror på det du gör om du ska bli framgångsrik på det.

 

Nu har ditt varumärke introducerat en global ambassadör, modedesignern Anine Bing. Varför henne?

Helt enkelt för att vi älskar henne – och vi älskar att hon representerar allt vi på Oslo Skin Lab också försöker vara; hon är supercool, chic och innovativ. Hon är hårt arbetande och har den där kvinnliga kraften. Hon är vacker på ett enkelt och naturligt sätt. Men viktigast av allt - hon älskar Oslo Skin Lab tillbaka. Vi vill verkligen att alla rekommendationer från personer vi arbetar med ska vara 100 % äkta.

 

Anine, ditt samarbete med Oslo Skin Lab började med ett e-postmeddelande om fördelarna med deras kollagen. Skulle du ha trott att du skulle bli deras ansikte utåt?

Jag blev ett stort fan från det ögonblick jag provade Oslo Skin Lab, så jag visste att jag ville arbeta med dem på något sätt, men jag kunde naturligtvis aldrig ha vetat att jag skulle bli deras första globala varumärkesambassadör, vilket är en sån otrolig ära. Ur ett partnerskapsperspektiv var det ett naturligt steg eftersom jag redan älskade och använde varumärket och berättade för alla mina vänner om det, men att sedan träffa Cecilie (grundaren) cementerade det verkligen eftersom hon är helt fantastisk. Jag står verkligen för att det är det bästa kollagenet på marknaden och något jag tar varje dag.

RS1707_OSL_Anine_114100_W-Article_1140x600.jpg

Du har investerat mycket i att bygga ditt eget modeföretag. Varför valde du att associera ditt namn och ansikte till ett annat varumärke nu?

Jag har alltid haft en kärlek till allt som har med skönhet att göra, och eftersom jag alltid varit öppen för att dela lite bakom kulisserna från mitt privatliv, min skönhetsrutin eller produkter som jag brinner för, så kändes det naturligt. Lustigt nog är det också den mest frekventa frågan jag får, bortsett från min modelinje, så för mig är det bara naturligt att dela med mig av nya saker jag hittar och älskar, eftersom jag älskar att få kontakt med mina följare och dela sånt de vill veta.

När det gäller att vara varumärkets ansikte utåt känner jag mig helt ärligt hedrad att de bad mig att göra detta, eftersom jag verkligen ser många likheter med mitt eget modemärke - kvalitetsprodukter, skandinaviskt arv, lättheten och enkelheten med hur du införlivar dem in i din vardag. Jag antar att jag i slutet av dagen har en stark tro på vad som känns rätt, och det här bara kändes rätt direkt.

 

Att arbeta med Oslo Skin Lab är inte ditt första steg mot skönhet. Betyder detta att Anine Bings imperium kommer att växa till att omfatta en hel skönhetsavdelning?

Jag älskar skönhet och drömmer i hemlighet om att en dag lägga till skönhet till ANINE BING-imperiet... Som jag alltid säger, säg aldrig aldrig!

 

Det nya numret av Vogue Leaders handlar om investeringar av olika slag. Vad har ni personligen investerat mest i, under era liv?

Cecilie: Jag investerar i allt möjligt som ger en känsla av värde och glädje i mitt liv. Det kan vara en extra god flaska vin att dela med min man en fredagskväll. Eller ett par nätter på ett särskilt trevligt hotell under vår semester. En dyr men ack så vacker jacka, väska eller klänning som jag så småningom kan ge vidare till mina döttrar. Men med det sagt så har jag också ett intresse för- och investerar mina besparingar på aktiemarknaden. Jag tror starkt på att kvinnor tar hand om sin egen ekonomi.

Anine: För mig investerar jag i bra hudvårdsprodukter, personlig hälsa och välbefinnande, och naturligtvis massor av handväskor. :)

 

Vad anser ni vara den bästa investeringen ni gjort i era liv?

Cecilie: Definitivt att jag investerat tid och hårt arbete för att få igång Oslo Skin Lab – och att det blivit så framgångsrik.

Anine: Mitt hem, det är min lyckliga plats och där jag spenderar mest tid. Jag minns när jag var en liten flicka som började mitt första jobb som städare, jag visste direkt att mitt mål var att jobba hårt och spara ihop till mitt första hem. Sedan dess har jag flyttat många gånger, men jag älskar där jag bor nu, i Montecito, det är verkligen som ingen annanstans på jorden.