iStock-540594608_W-Article_1140x600.jpg

Din guide till Köpenhamn

Ta en sommartur runt Köpenhamn med vårt danska OSL-team!

Stephanie Irmov är vår danska commercial manager och hon har några riktigt bra tips på vad du kan göra i Köpenhamn under en stadssemester! Stephanie rekommenderar starkt att besöka hennes stad under sommarsäsongen. "Det är något så magiskt med staden under sommarmånaderna. Alla Köpenhamnsbor tar sig ur sina vinterkokonger och tillbringar det mesta av sin tid utomhus och njuter av värmen och god mat och dryck." Nedan listar vi hennes fyra bästa tips på aktiviteter för dig som besöker denna magiska sommarstad!

Stephanie_1404_W-Article_1140x600.jpg

Ha en picknick i en av de många parkerna och trädgårdarna runt staden

Om du besöker Köpenhamn på sommaren, se till att köpa med tilltugg och dryck från något av kaféerna i närheten och om vädret tillåter, ha en picknick i Kongens Have som är den äldsta och mest besökta parken i Köpenhamn. Den vackra parken tillhör det historiska Rosenborgs slott från 1606 och ligger granne med Kungliga Gardet. Om du prickar in rätt tid kommer du kunna se vakterna gå genom staden för att nå Amalienborgs slott - drottning Margrethe II:s hem. Vaktbytet sker varje dag klockan 12.

iStock-115942153_W-Article_1140x600.jpg

Obligatoriskt med en riktigt dansk lunch

Ät en traditionell lunch på Restaurant Shønnemann, ett av de bästa ställena i Köpenhamn för att prova den klassiska danska smörgåsen, kallad "smørrebrød". Kom ihåg att boka bord i förväg då stället är väldigt populärt – detta med goda skäl. Restaurang Schønnemann

iStock-1131977929_W-Article_1140x600.jpg

Upptäck staden med båt

Visste du att "Köpenhamn" är ett namn sprunget ur orden "handel" och "hamn". Utforska Köpenhamn från vattnet genom att boka en resa med Canal Tours i det berömda och färgstarka Nyhavn. Om du föredrar sightseeing på torra land, se till att hyra en cykel och utforska staden på samma sätt som lokalbefolkningen. Köpenhamn är trots allt känt som världens cykelhuvudstad, med över 5 gånger fler cyklar än bilar.

iStock-1141811089_W-Article_1140x600.jpg

Ta dig till Reffen för street food, konst och uppträdanden

Om du letar efter god mat, kreativa workshops, kulturupplevelser och innovativa projekt som lockar både lokalbefolkning och turister, då är det här platsen! Streetfood-marknaden Reffen, som ligger i Refshaleøen, har en internationell atmosfär med över 17 nationaliteter representerade och det är också ett ställe där Köpenhamnsborna är en del av områdets utveckling. Varje vecka är det sociala evenemang med allt från bingo och frågesporter till workshops, föreläsningar och konserter. Det är definitivt en plats att besöka!

iStock-536057553_W-Article_1140x600.jpg