OSL_Renee_22254_W-Article_1140x600.jpg

Skydda huden i solen

Njut av sommarsolen! Med dessa enkla knep förebygger du och skyddar dig mot solens potentiella skadliga effekter.

Solen spelar ofta flera roller i våra liv – ena sekunden bidrar den till varma och härliga minnen från stranden och i nästa sekund bränner den din hud. Dessutom är det välkänt att solen är en viktig källa till D-vitamin som bidrar till ett normalt fungerande immunförsvar men det är också välkänt att solen tyvärr kan ha negativa effekter på din hud. Så vad tror du - är solen din vän eller fiende?

Den kan vara både och men låt inte denna motsägelse förvirra kring vad som är viktigast: att skydda din hud från solens skadliga strålar! För att skydda din hud samtidigt som du njuter av värmen, D-vitamin och glädjen som solen ger, kom ihåg att:

  • Använd solskydd med hög SPF – både för att förhindra åldrande (UVA-strålar) och för att undvika att bränna dig (UVB-strålar).
  • Kontrollera UV-index och var försiktig med att vistas i solen när den är som allra starkast (mitt på dagen).
  • Använd gärna solhatt och solskyddande kläder.
  • Använd rikliga mängder solskydd (garanterat mer än du tror!) och återapplicera efter några timmar eller efter ett dopp i det blå.

Oslo Skin Lab-ambassadören och före detta toppmodellen, Renée Toft Simonsen, har blivit mer uppmärksam på solen i takt med att hon blivit äldre. Renée berättade för Oslo Skin Lab-teamet om hennes knep för att kunna njuta av solen samtidigt som hon tar dess negativa påverkan i beaktning.

"När jag var ung var jag inte så försiktig men nu när jag börjar få pigmentfläckar av solen och andra biverkningar har jag behövt vara mer uppmärksam på det. Naturligtvis har solen en åldrande effekt på huden och när man blir äldre blir man mer medveten om det – men jag måste erkänna att jag älskar solen, att sola, att vara på stranden och överlag solens värme och ljus, så jag kan inte låta bli att njuta av den. Men jag har alltid SPF 50 i ansiktet och på kroppen när jag solar!"

Precis som Renée kan du njuta av solens alla fördelar samtidigt som du skyddar dig mot solens potentiella skadliga effekter. Glad sommar och njut av alla dess härligheter!

OSL_Renee_22092_W-Article_1140x600.jpg