Det vi äter påverkar huden

Maten vi äter påverkar vår hälsa, kropp och hy.

Näringsämnena i maten vi äter har stor inverkan på vår hälsa. Osunda matvaror kan påverka de inre organen som hjärta och lever, men även förbränning och vikt.  Det vi äter har också stor betydelse för vårt största organ – nämligen huden.

Ju mer vi lär oss om hur maten vi äter påverkar kroppen, desto tydligare blir det att våra matvanor påverkar hudens åldrande – både i ansiktet och på kroppen. 

För att få så fin hud som möjligt måste man börja med att få i sig rätt näring inifrån. Gamla hudceller blir konstant utbytta mot nya, och dessa behöver näringsämnen som bidrar till en bra hudkvalitet. Genom att ge kroppen en jämn tillförsel av viktiga antioxidanter, fettsyror, vitaminer och mineraler kan man lägga en bra grund som bidrar till att upprätthålla en sund hud och god hälsa - allteftersom vi oundvikligen blir äldre. 

Därför kommer din hud att älska The Basics™

The Basics™ Essental Skin Nutrition är kapslar fyllda med viktiga antioxidanter, fettsyror, vitaminer och mineraler. Ett dagligt intag bidrar till att kroppen får i sig essentiella näringsämnen som huden behöver. 

  • Vitamin A och Biotin bidrar till att upprätthålla normal hud
  • Vitamin D, C och A bidrar til å upprätthålla immunsystemets normala funktion
  • Vitamin C bidrar till normal kollagenproduktion som har betydelse för hudens normala funktion
  • Vitamin E och C bidrar till att beskydda cellerna mot oxidativ stress