OSL_Article_2_1140x600_0622_SE.png

Allt du vill veta om kollagen

Ordet kollagen kommer från det grekiska ordet 'kólla', som betyder lim.

Även om du förmodligen inte tänkte på rynkor och åldrande som ung och fräsch 25-åring, var det undefär då din kropp började minska sin kollagenproduktion. Sedan dess har din kropp minskat kollagenproduktionen med 1-2 % per år. I 40-årsåldern börjar denna minskning vanligtvis bli synlig i form av linjer, rynkor, mindre spänst och elasticitet. 

The Solution kan hjälpa dig att sakta ner och till och med backa några av dessa tecken. Men kanske är du också intresserad av mer djupgående fakta och vill förstå hur åldrandeprocessen ser ut, hur kollagen fungerar i kroppen och i The Solution? Läs vidare så berättar vi mer! 

Här är 8 fakta om kollagen som du kanske inte kände till.

#1 Vad är kollagen egentligen?

Kollagen är ett protein och en av de viktigaste byggstenarna i frisk hud, hår, naglar och många andra delar av vår kropp. Kollagen ger huden stöd och elasticitet, som håller din hud slät och fast. Detta sker framförallt i dermis, det mellersta lagret av din hud. Det är också i dermis som den minskade kollagenproduktionen märks tydligast, man kan beskriva det som att dermis inte längre orkar "hålla upp" huden och rynkor och fina linjer bildas. Det går tyvärr inte att helt stanna upp denna utveckling, men den kan fördröjas genom att inta bioaktivt hydrolyserat kollagen, som The Solution.

#2 Vad innebär kollagentillskott?

Kollagentillskott finns i många former; kapslar, pulver och vätskor och ska tas dagligen för bäst effekt. Den viktigaste aspekten av ett kollagentillskott är att det har studier som stödjer dess effekt och att det är hydrolyserat. 

#3 Vad är hydrolys

Hydrolys är en process genom vilken aminosyrakedjor av kollagen delas upp i mycket små delar så att kroppen lätt kan ta upp dem. Det säkerställer också att pulvret löser sig snabbt i både varma och kalla vätskor.

#4 Vad gör kollagentillskott för din hud?

Genom att ta kollagentillskott dagligen och på så sätt bibehålla nivån av kollagen i din kropp kan din hud se slät och frisk ut, även när du blir äldre. De allra flesta upplever att huden får mer lyster och glow och mer spänst än tidigare. Fina linjer "suddas ut" och grövre rynkor kan upplevas mjukare och mindre synliga. Eftersom kollagentillskott verkar på huden på hela kroppen så brukar många uppleva att händer och dekolletage blir slätare och likaså att celluliter på rumpa och lår blir mindre synliga. 

#5 När ska du ta kollagentillskott?

Kollagentillskott är enkelt att inkludera i din dagliga rutin. Du väljer själv hur och när du vill ta tillskottet. Du kan exempelvis blanda det i morgonkaffet eller smoothien, i ett glas vatten eller i soppa eller yoghurt. Precis då du föredrar och det passar dig helt enkelt. Men enklast är att du gör det till just en rutin, precis som med tandborstning eller solskydd - då är sannolikheten större att du kommer ihåg dina tillskott! 

#6 Vem är det till för?

Eftersom kollagentillskott gör att rynkor och fina linjer blir mindre synliga och att hudens elasticitet förbättras, rekommenderar vi det till alla som vill arbeta med hudens välmående, inifrån. Kollagentillskott "reparerar" inte bara befintliga rynkor utan förebygger också uppkomsten av nya. Vi rekommenderar därför att börja med The Solution när du är i 30-årsåldern för att på så sätt fördröja hudens naturliga åldrande. 

#7 Vad bör du vara uppmärksam på när du köper kollagen?

Allt kollagen är inte likadant och olika studier har utförts på olika kollagenpulver. De studier som är utförda på just det kollagen som vi säljer (Verisol) kan till exempel inte tillämpas på andra märken. För att kunna hävda samma effekt måste kollagenet hydrolyseras på samma specifika, patenterade sätt, som vår produkt.

#8 Är effekten bevisad?

Ja! Vetenskaplig forskning har visat att en dagsdos The Solution minskar djupet av rynkor med i genomsnitt 20% efter 8 veckors användning. Studier visar också att hudens elasticitet blir bättre efter cirka 8 veckor och att celluliter blev synbart färre efter 6 månaders användning. Det finns också mindre studier som påvisar att kollagenintag leder till friskare hår och starkare naglar. Läs mer om våra studier här.