OSL_Article_2_1140x600_0622_SE.png

Allt du vill veta om kollagen

Ordet kollagen kommer från det grekiska ordet 'kólla', som betyder lim.

Även om du förmodligen inte började tänka om rynkor och åldrande som en ung och fräsch 25 åring, var det undefär det året då din kropp började förminska sin kollagenproduktion. Sedan dess har din kropp minskat sin kollagenproduktion med 1-2 % per år. I 40-års åldern börjar denna minskning vanligtvis vara synlig i form av linjer, rynkor och celluliter.

Även om The Solution kan hjälpa dig att sakta ner och till och med backa några av dessa tecken, tycker vi kollagennördar att det kan vara roligt och användbart att förstå hur kollagen fungerar i kroppen och i The Solution. Samtidigt förstår du bättre processen av hur kroppen åldras!

Här är 8 fakta om kollagen som du kanske inte kände till.

#1: Vad är kollagen egentligen?

Kollagen är ett protein och en av de viktigaste byggstenarna av frisk hud, hår, naglar och många andra delar av vår kropp. Kollagen erbjuder strukturellt stöd och elasticitet, som håller din hud slät och fast. Det är vanligast i dermis, det mellersta lagret av din hud, och det förbinder detta hudlager med det underliggande vävnader. Tyvärr går dess minskande inte helt att  förhindras, men det kan fördröjas genom att inta bioaktivt hydrolyserat kollagen, som The Solution™.

#2: Vad är kollagentillskott egentligen?

Genom att ta ett kollagentillskott och på så sätt bibehålla nivån av kollagen i din kropp kan din hud se slät och frisk ut, även när du blir äldre. Kollagentillskott finns i många former, som kapslar, pulver och vätskor, men den viktigaste aspekten av ett kollagentillskott är att det har studier som stöder dess påståenden.

#3: Vad är hydrolys

Hydrolys är en process genom vilken aminosyrakedjor av kollagen uppdelas i mycket små bitar så att kroppen lätt kan ta upp dem. Det säkerställer också att pulvret löser sig snabbt i både varmt och kallt vätskor.

#4: Vad gör kollagenintag till din hud?

Vetenskaplig forskning har visat att ta en dagsdos kollagenpulver dagligen minskar djupet av rynkor med i genomsnitt 20% efter sex till åtta veckor. Andra studier visade att celluliter minskade synbart efter sex månader. Det finns mindre studier som visar bevis på att kollagenintag leder till friskare hår och starkare naglar.

#5: När använder du det?

Kollagenpulver är väldigt lätt att inkludera i din dagliga rutin. Det som är bra med den här produkten är att du kan välja hur du vill använda den. Du kan t.ex. blanda det med kaffe, vatten eller yoghurt precis då du föredrar och det passar dig. Efter en tid, kommer du att märka att din hud blir smidigare och du kanske till och med märker att du har färre celluliter!

#6: Vem är det till för?

Eftersom att ta ett kollagentillskott gör att rynkor blir mindre synliga och hudens elasticitet förbättras, rekommenderas det för alla som vill arbeta med hudens hälsa från insidan. Forskning har visat att du inte bara "reparerar" rynkor utan du förebygger dem också. Vi rekommenderar därför att folk börjar med The Solution från 25 års ålder.

#7: Vad bör du vara uppmärksam på när du köper kollagen?

Alla kollagener är inte likadana. Studier utförda på dessa specifika kollagenpeptider kan inte tillämpas på andra märken. För att kunna hävda samma effekter måste kollagenet hydrolyseras på det specifika patenterade sättet, med samma process som vår produkt.

#8: Har effekten visats i studier?

Ja! Flera studier har visat att de kollagenpeptider som används i The Solution™ kan förbättra hudens elasticitet och kan minska rynkor. Synligheten av celluliter kan också minska.