OSL_32681_1920x1080.jpg

Vibeke, 52: "Oj, vilken skillnad!"

Ska du investera i nya hudvårdsprodukter? Då bör detta vara nummer 1 på listan.

Många förknippar ordet hudvård med krämer, serum och rengöringsprodukter. Den senaste skönhetstrenden tar hudvårdsrutinen ett steg längre och går på djupet – genom att dricka kollagen. Beautyintresserade kändisar, som Laila Bagge och Caroline Blomst, har redan hakat på trenden och gett produkten en självklar plats bland sina skönhetsfavoriter. 

Jag blev uppriktigt överraskad när jag såg resultaten, säger Vibeke Nordbye, 52.

I april 2017 började hon att använda The Solution™. I samband med starten skannade Vibeke ansiktet för att analysera huden. På grund av sommarsemestern gick det flera månader innan hon kunde göra ytterligare en hudskanning för att mäta kollagenpulvrets effekt, berättar hon. Trots stark sol och sena kvällar, vilket är extra påfrestande för huden, visar bilderna att den dagliga dosen av The Solution™ gjort stor skillnad. 

–Före och efter-bilderna visar ju en betydande reduktion av rynkdjupet. Jag upplevde ytterligare förbättring när jag fortsatte att använda produkten. Huden i ansiktet och på kroppen känns nu både slätare och mer elastisk, berättar Vibeke.

–Jag hade verkligen inte förväntat mig en så stor förändring. Alla som är intresserade av att förebygga åldrandet och ta vara på sin hud bör pröva. De flesta av oss önskar säkert att behålla ett så ungdomligt och naturligt utseende så länge som möjligt, säger hon.

Men vad är det egentligen som gör att just kollagen blivit ett it-ord bland skönhetsintresserade? 

Kollagen finns naturligt i huden och är huvudorsaken till att den håller sig elastisk och slät. Från att vi fyller 30 år sjunker nivån gradvis, och linjer och rynkor börjar synas, säger Caroline Jevanord.

Hon är hudvårdsterapeut på Oslo hudpleieklinikk med många års erfarenhet i branschen. Caroline Jevanord rekommenderar kollagen till alla som vill reparera och förebygga ålderstecken. –Studier visar att ett intag av speciella kollagenpeptider bidrar till att göra huden slätare. Dessutom förebygger vi ålderstecken både på kroppen och i ansiktet, säger Jevanord.

Hemligheten bakom The Solution™ är kollagenet Verisol® som har brutits ner till kollagenpeptider. Det har gjorts genom hydrolys med hjälp av enzymer. Detta gör att huden kan dra nytta av intaget. Kollagenet Verisol® har testats i studier. En dubbelblind, randomiserad och placebokontrollerad studie genomfördes år 2014 på 114 testpersoner mellan 46 och 65 år. Resultatet var positivt och visade:

  • En genomsnittlig reducering av rynkdjupet på 20,1 procent runt ögonen efter åtta veckors bruk.
  • Rynkdjupet runt ögonen var fortfarande reducerat med 11,5 procent fyra veckor efter sista intaget.

Det har även gjorts andra studier som visade att deltagarna fick en reducering av celluliter och ökad elasticitet i huden. Samtliga studier har verifierats av andra oberoende forskare och publicerats i medicinska databaser.

p2m-348-141218-3633_1920x960-grønneblomster.jpg