Verkar på all hud på kroppen - även mot celluliter

Kan man göra något för att reducera celluliter? Absolut!

Celluliter drabbar de allra flesta, men vissa mer än andra. Redan i 20-årsåldern upplever många att huden klumpar sig och att apelsinhuden sprider sig över rumpa och lår.

I takt med att åren går ökar utbredningen av celluliter (apelsinhud). För vissa går det så långt att de slutar visa sig i badkläder på stranden. Kan man göra något för att reducera celluliter?

Varför får vi celluliter?

Celluliter (apelsinhud) drabbar de allra flesta men vissa mer än andra. Vi vet att övervikt har betydelse, arv medverkar naturligtvis och vår livsstil kan påverka hur mycket och snabbt man drabbas. Det alla inte vet är att kollagennivån i kroppen har en stor betydelse för hur slät och stram huden håller sig. Kollagen utgör en stor del av kroppens bindväv, och är därmed en mycket viktig faktor för att stärka hudens struktur och täthet.

Studie visar reduktion av celluliter

Studier visar att kollagenet i The Solution™ kan reducera celluliter signifikant inom loppet av sex månader – både för överviktiga och normalviktiga. Studierna är publicerade i medicinska tidskrifter.

Dietary Supplementation with Specific Collagen Peptides Has a Body Mass Index-Dependent Beneficial Effect on Cellulite Morphology. Schunck M, Zague V, Oesser S, Proksch E. J. Med Food 2015 18(12):1340-8