RS377_Renate_Gerschtanowitz_1020_162_W-Article_1140x600.jpg

"Jag fick betydligt mindre celluliter"

Efter två graviditeter och en viktminskning på 43 kilo kunde Nadja Christophersen tydligt se att huden hade förlorat sin elasticitet. Hon hade också en del celluliter som hon önskade bli av med.

Jag såg kollagentillskottet The Solution på Instagram och tänkte: ”Detta är för bra för att vara sant”, men bestämde mig ändå för att prova produkten. Även om jag hoppades på en effekt var jag ändå skeptisk till att den skulle bli såpass synlig.

De flesta kvinnor har celluliter

Så många som nio av tio kvinnor har celluliter och celluliterna ökar för varje år, samtidigt som kollagennivån i huden sjunker. En ny studie visar att ett regelbundet intag av kollagentilskott ger en klar förbättring på celluliter.

Celluliter är först och främst ett hormonellt tillstånd som är ärftligt. Livsstilsrelaterade faktorer som kosthållning, stress, brist på träning och för lite sömn kan också ge dig celluliter, eftersom vätska och slaggprodukter samlas i kroppen.

Anne Berit Eide på Oslo Hudvårdklinik berättar att en av de främsta orsakerna till att celluliter blir mer synlig med åren är att bindvävnaden, som är hudens stödsystem, försvagas av bristen på kollagen, vilket gör huden tunnare och mindre elastisk.

Hon förklarar att bindvävnadens struktur är avgörande för en jämn hud. Bindvävnaden i kroppen är uppbyggd av kollagenfibrer och 80 procent av huden består av kollagen. Från 25-årsåldern minskar hudens kollagenproduktion och efter varje år som går blir celluliterna mer synliga.

Celluliter framkommer på grund av att fett pressar sig igenom hudens bindväv och ju tunnare och mindre elastisk huden är, desto mer synliga blir celluliterna, säger hon och tillägger att det är många behandlingar som kan reducera celluliter, men om du slutar behandla celluliterna så kommer de alltid komma tillbaka.

Hon menar att det bästa sättet för att förebygga och reducera celluliter på är att se till att kollagenproduktionen i huden upprätthålls. Du kan göra detta genom att ta itu med problemet inifrån.

Ät sunt och balanserat. Se till att få i dig antioxidanter och fettsyror och ta kollagentillskott. På Oslo Skin Care Clinic har vi mycket god erfarenhet av kollagentillskottet The Solution™ från Oslo Skin Lab. Genom hudscanningar på våra kliniker har vi sett att ett dagligt intag av The Solution har en god effekt på huden, och våra kunder säger att de märker en allmän förbättring av huden på hela kroppen.

Synliga resultat efter tre månader

Hur gick det med Nadja? Redan efter fyra veckors användning började hon märka förändringar i huden. Även om skillnaderna inte var särskilt synliga räckte det för att hon skulle hålla modet uppe och fortsätta med sitt dagliga intag. Nu, efter nästan tre månader med The Solution, är hon imponerad av den synliga effekten.

OSL_before-after_Nadja2_1140x600_0520_SE.jpg

OSL_before-after_Nadja1_1140x600_0520_SE.jpg

- Jag har fått betydligt färre celluliter och märker en stor skillnad i hudens elasticitet. Bilderna ger inget tvivel om att det fungerar, de positiva förändringarna är definitivt synliga, säger hon med ett leende.

Studier på kollagenet bevisar effekten

Effekten av kollagentillskottet The Solution™ från Oslo Skin Lab testades i dubbelblinda, placebokontrollerade kliniska tester på 105 olika kvinnor i åldern 24-50 år. Resultaten av studien visade att ett regelbundet intag av The Solution under en period av 6 månader ledde till en tydlig förbättring av huden hos kvinnor som har en måttlig mängd celluliter.