1920x960_kathrinesorland.jpg

Kathrine Sørland: "Så effektivt"

Mitt yrke kräver att jag tar hand om mig själv. Dagen jag låter ansiktet och kroppen leva sina egna liv, då är jag helt enkelt utan jobb. Det kan jag inte tillåta mig.

Nu är jag också noga med att inte låta utseendet bli det viktigaste i världen, och jag försöker att hålla egenvården på en acceptabel nivå både för mig själv och omgivningen. Det vill säga lägga minsta möjliga tid och energi på det, men det kräver självklart att det jag gör är så effektivt som möjligt.

Därför är kollagen så viktigt för huden
Nyligen blev jag erbjuden att testa kollagenprodukten The Solution™ från Oslo Skin Lab. I samband med det har jag nu läst på en del om vad kollagen gör. Jag har lärt mig att kollagen har den viktigaste funktionen i huden för att den ska klara av att stå emot allt som den utsätts för genom livet. Kollagenet fungerar som en slags fyllning i huden och ger spänst (så man slipper att ha märken efter kudden i ansiktet länge efter att man gått upp…). Riktigt tråkigt är att vi börjar att mista massa kollagen redan i 30-årsåldern och då får man gropar i huden - det vill säga rynkor och linjer.