Kathrine Sørland: "Så effektivt"

Mitt yrke kräver att jag tar hand om mig själv. Dagen jag låter ansiktet och kroppen leva sina egna liv, då är jag helt enkelt utan jobb.

Egenvården ska vara så effektiv som möjligt

"Jag är noga med med att inte låta utseendet bli det viktigaste i världen för mig och jag försöker att hålla egenvården på en acceptabel nivå både för mig själv och omgivningen. Jag vill helt enkelt lägga minsta möjliga tid och energi på egenvård, men det kräver självklart att det jag gör är så effektivt som möjligt."

Därför är kollagen så viktigt för huden

Nyligen blev jag erbjuden att testa kollagenprodukten The Solution™ från Oslo Skin Lab. I samband med det har jag nu läst på en del om vad kollagen gör. Jag har lärt mig att kollagen har den viktigaste funktionen i huden för att den ska klara av att stå emot allt som den utsätts för genom livet. Kollagenet fungerar som en slags fyllning i huden och ger spänst (så man slipper att ha märken efter kudden i ansiktet långt efter att man klivit upp ur sängen…). Det är verkligen tråkigt att vi mister massa kollagen i huden redan i 30-årsåldern, vilket resulterar i att huden får ojämnheter -det vill säga rynkor och linjer.