Cecilie_interview_W-Article_1140x600_0322.jpg

Intervju med vår egen Oslo Skin Lab “girl boss”

Vi har pratat med Cecilie Nordstrøm, Oslo Skin Labs framgångsrika kvinnliga grundare och CMO, om hur hon lägger upp sin kost, givet hennes bakgrund inom hälso- och skönhetstillskott, hur hennes erfarenheter påverkat hennes livsstil och eventuella utmaningar eller råd hon vill dela med sig av.

Cecilie Nordstrøm är Oslo Skin Labs framgångsrika kvinnliga grundare och CMO. På kontoret är hon känd som en kreativ marknadsförare och stöttande ledare. I konferensrummen är hon känd för att ha innovativa idéer som hon får genomförda. Vi har frågat Cecilie om hur hon lägger upp sin kost, givet hennes bakgrund inom hälso- och skönhetstillskott, hur hennes erfarenheter påverkat hennes livsstil och eventuella utmaningar eller råd hon vill dela med sig av.

Hur använder du din kunskap om näring för att ta hand om huden inifrån? Hur återspeglas detta i din egen kost?

Efter att ha arbetat med kosttillskott och vitaminer i många år har jag lärt mig hur stor påverkan det vi äter har på vår hälsa – på både gott och ont. Det är fantastiskt vilket resultat det blir när man regelbundet får i sig viktiga vitaminer och mineraler, samtidigt som man drar ner på mat som inte är så bra att få i sig för mycket av. Det råder ingen tvekan om att detta också återspeglas i vår hud. När jag blev äldre hoppades jag hitta en ingrediens som skulle kunna ha en positiv effekt på ålderstecken i huden. Jag vill undvika rynkor och linjer som får mig att se gammal och trött ut så länge som möjligt...

Forskningen om kollagenpeptiderna som finns i The Solution är imponerande. Det råder ingen tvekan om att regelbundet intag har effekt. Dessutom försöker jag få i mig mat som innehåller andra vitaminer och mineraler som är bra för hud och hälsa. Det är egentligen inte så svårt – mest av allt handlar det om att få i sig massor av färska bär, frukt, grönsaker och nyttiga fettsyror vid varje måltid – och eventuellt komplettera med nödvändiga kosttillskott. Jag äter också The Basics varje dag som har en lång lista med "hudvänliga" ingredienser.

 

Dina 3 - 5 favoritingredienser när du lagar mat?

När jag lagar mat hemma tänker jag alltid på hur jag kan addera extra grönsaker eller frukt, och jag försöker få i mig mer protein från växtriket än till exempel från rött kött.

Några ingredienser som du alltid hittar i mina favoriträtter är frön och nötter – de kan användas på sallader, soppor, strös över pasta och grytor, på havregryn och yoghurt – ja verkligen på allt!

Jag måste också erkänna att jag älskar att ha lite ost i mina måltider. Jag vet att mejeriprodukter ofta får skulden för hud- och tarmproblem, men det är inte mitt expertområde, så jag kan inte säga om det är sant. Allt jag vet är att ge efter för de små sakerna som gör dig lycklig. Det är förmodligen bättre för din långsiktiga hälsa än att leva ett liv med ständiga begränsningar.

 

Vilka näringsrelaterade effekter kan du se tydligast på din egen hud?

Naturligtvis ser jag effekten av att använda The Solution™ - min hud har definitivt blivit mer elastisk än tidigare. Förut kunde jag fortfarande se märken efter kudden i ansiktet vid lunchtid, men numera är de tack och lov borta innan jag äter frukost. När det kommer till näring och utseende tycker jag att det ofta är lättare att lägga märke till de negativa effekterna av felaktig näring än tvärtom. En veckas dålig sömn och en obalanserad kost kan visa sig tydligt genom matt eller torr hud men en vecka med utmärkt träning, sömn och mycket grönsaker kan få mig att känna mig strålande. När man börjar tänka på det är det egentligen väldigt lätt att lägga märke till det själv.

RS445_OSL_Cecilie-Nordstrom_0221_2050_W-Article_1140x600.jpg

Vilka könsrelaterade hinder har du stött på under karriären, som kvinnlig ledare?

Den här månadens fokus ligger självklart på internationella kvinnodagen och det finns så många ämnen att ta upp under detta paraply. Jag är så lyckligt lottad som bor i ett land som har högre jämställdhet och fler rättigheter för kvinnor än de flesta, så jag kommer att överlåta dessa ämnen till människor som är mer lämpade att diskutera det.

Istället skulle jag gärna lyfta fram ämnen kopplade till kvinnor och åldrande, och då särskilt deras utseende. Om att det i princip är en omöjlig uppgift för en kvinna att göra val enbart för sitt eget välbefinnande utan att andra känner sig rättfärdigade att kritisera de valen. Du ska inte bry dig för mycket om ditt utseende, men du ska inte heller strunta i det. Vi kanske vill tro att vi hejar på naturligt åldrande, men sanningen är att vi ofta är snabba med att kommentera bilder på kändisar som ser "chockerande" gamla ut på äldre dagar...

Sarah Jessica Parker kommenterade detta i en intervju med Vogue i höstas (läs artikeln här). Hon säger att som kvinna får du stå ut med att alla kommenterar ditt utseende när du blir gammal och att det är omöjligt att göra rätt. Folk kommenterar negativt om du omfamnar naturliga ålderstecken men de kommenterar också negativt om du har gjort något för att dekorera dem. Vi säger att skrattrynkor är fint men det är få som gläds över slapp hud och rynkor.

Det är aldrig någon som ber dig sluta träna eller borsta tänderna som ett led i att ta hand om sig själv, varför ska man inte få ta hand om sin hud också? Jag är stolt över att kunna erbjuda en produkt som har gedigen forskning som påvisar effekt, som inte har några biverkningar och som ger naturliga resultat, och jag tror faktiskt att ”Beauty from within-produkter” kommer att bli en helt naturlig del av egenvården om några år - likt att borsta tänder och träna.

 

Ditt råd till (blivande) kvinnliga ledare?

Mitt bästa råd är att oavsett vad din dröm är så måste du tro att den kan gå i uppfyllelse. Det som hjälpte mig att komma dit jag är, CMO för ett företag jag är så stolt över, var att tro på mig själv, tro på projektet och sist men inte minst; hitta smarta människor som kan ge mig råd om hur jag ska förverkliga min dröm. Underskatta inte andras kraft – både negativt och positivt men underskatta inte heller din egen kraft, det är faktiskt oftare du själv som skapar de största hindren för att din dröm ska gå i uppfyllelse.

Jag skulle också säga att det är viktigare än man tror att ta hand om sig själv. När drömmen du har äter upp alla dina vakna timmar, du får för lite sömn och kämpar med koncentration och lite energi, då blir det svårt att prestera. Om du känner dig som skit är det svårt att "vinna" i ett mötesrum. Jag har därför haft stor glädje av alla lärdomar jag fått under åren där jag har jobbat med kosttillskott och hälsa. Det har lagt grunden för att stå emot den ansträngning som krävs för att lyckas bygga ett företag som nu är etablerat i stora delar av Europa och precis har lanserats i USA.

 

Cecilies dagliga hudvårdsrutin:

Morgon:

  • Vakna
  • Sköljer ansiktet med kallt vatten och tvättar med hudvänlig tvål. Jag använder en från Clinique.
  • Jag använder serum och dagkräm som är anpassad efter min ålder, samt säsong. Jag älskar produkter från La Mer.
  • Jag använder dagkräm med SPF, året om! I min primer från Dermalogica är det SPF 15 och det räcker bra för hösten/vintern.
  • Går till köket för en smoothie med bär och kollagen

RS83_Solution_12887_W-Article_1140x600.jpg

Kväll:

  • Tar bort eventuell makeup med bra rengöringsprodukter. Återigen använder jag tvål och rengöringsvatten från Clinique.
  • Rengör min hud + använder peeling en eller två gånger i månaden. Dermalogica har en mild peeling jag gillar som passar bra för min mogna hy.
  • Applicerar nattkräm. På vintern använder jag en som innehåller retinol.
  • Ibland avslutar jag med en nattmask – har bra erfarenhet av en från Filorga.