Hudterapeuten: "Häftigt att se så stor skillnad"

Visste du att kollagennivån börjar sjunka redan i 30-årsåldern?

Solskyddsfaktor är ett måste för den som vill skydda huden i solen – men det finns ett knep till som hudterapeuter och influensers över hela Skandinavien har förälskat sig i: kollagenpulvret The Solution, en norsk succéprodukt som ger spänstigare och slätare hud över hela kroppen.

Det är nämligen inte bara ålder och gener som påverkar hur snabbt kollagenet i vår hud bryts ner – och banar väg för både rynkor och linjer. Vår livsstil spelar också stor roll. Föroreningar och överdriven solexponering skyndar på processen och gör att huden åldras snabbare.

Det är när kollagenet i huden i ger vika som rynkor och linjer utvecklas. Genom att tillföra kollagen inifrån kan man motverka detta, säger Emelie Ekstrand.

"Viktigt att välja pulver av hög kvalitet"

Som grundare till salongen Emelie Ekstrand Skincare vill hon uppmana alla som vill få finare hud över hela kroppen att addera ett kollagenpulver till sin dagliga hudvårdsrutin. Det viktiga är att välja ett pulver av hög kvalitet.

Jag rekommenderar The Solution från Oslo Skin Lab för att jag själv har sett vilka resultat det kan ge. Huden ser friskare ut och får finare lyster efter cirka åtta veckor. De rynkor som finns blir mindre och man kan säga att huden reparerar sig bättre. Det är riktigt häftigt att se en så stor skillnad.

Hett bland kändisar

Skönhetsprofiler som Vanessa Rudjord och Silke Grane har använt kollagenpulvret länge och sett tydliga resultat.

Mitt rynkdjup minskade med 51 procent. Huden känns väldigt bra och jag behöver inte lika mycket foundation längre, säger 47-åriga Silke Grane om pulvret som räddat hennes hud. 

Vanessa Rudjord, 42 år, kände också skillnad efter bara två månader. Nu kan hon inte tänka sig en dag utan The Solution. – Huden blev mer spänstig och jag tycker att kollagenpulvret är ett bra komplement till mina favoritkrämer.

Bara rent kollagen -- inga tillsatser

Produkten innehåller inga tillsatser eller smakämnen. Dess effekt har testats i placebokontrollerade, dubbelblinda och randomiserade studier som visade att rynkdjupet reducerades med i snitt 20 procent efter åtta veckor. Även graden av celluliter minskades.