RS343_Cecilie_867_0320_W-article_1140x600.jpg

Grundaren till succén: Har alltid trott på hudvård inifrån

Cecilie Nordstrøm är kvinnan bakom kollagensuccén, The Solution™. – Det är klart att huden påverkas av det vi äter, och att den behöver rätt näring för att kunna ta vara på sitt allra bästa, säger Cecilie.

Cecilie har i flera år arbetat med kosttillskott och därmed fått erfara hur mycket man kan påverka hälsan vid att få i sig tillräckligt med viktiga vitaminer och mineraler. Hon har alltid haft en dröm om att hitta en produkt som verkar specifikt för huden. När de letade efter ett kollagentillskott som kunde ha denna förmåga, hittade de en tysk kollagenproducent som hade utvecklat ett patenterat bioaktivt kollagenhydrolysat som visade sig ha positiv effekt på huden. Det är detta ämne som kollagentillskottet, The Solution™ idag består utav.

Solid forskning ligger bakom

Jag tänkte att det här är produkten vi letat efter, när det handlar om att vårda huden inifrån, berättar Cecilie. Eftersom vi på Oslo Skin Lab jobbar med hälsa och naturlig skönhet i fokus, är vi väldigt strikta med de kriterier för dokumentationen som ligger till grund för en produkt vi lanserar. Vi följer högsta standarden för studier, det vill säga att studierna genomförts av dubbelblinda, randomiserade och placebo-kontrollerade studier. Detta är studier där varken försökspersoner eller läkare vet vem som får riktig (verkningsbar) produkt och vem som får placebo.

Studierna som utförts på dessa kollagenpeptider visade sig bidra till bättre elasticitet i huden, reduktion av celluliter, samt en genomsnittlig reduktion i rynkdjupet på 20,1 procent. Dessa studier, som är utförda vid universitetet i Kiel, är också publicerade i den medicinska databasen PubMed. Alla studier som gjorts är peer-reviewed (referentgranskad), som betyder att andra, oberoende forskare har granskat dokumentationen för att säkerställa att allt utförts korrekt och att de kan stödja slutsatsen.

RS72_Solution_9853_W-Article_1140x600.jpg

Synliga resultat vid hudskanning

Det var viktigt att få egna bevis på att detta verkligen har effekt, som tillägg till de medicinska studierna kontaktade vi Oslo Hudpleieklinikk (Oslo Hudvårdsklinik) för att höra om de kunde analysera huden på några testpersoner. Ägare och hudterapeuten Anne Berit Eide var positiv och använde sig av salongens VISIA-hudskanningsmaskin för att genomföra hudanalyserna. Ett antal försökspersoner har de senaste åren genomfört före och efterskanningar på kliniken. Alla har fått positiva resultat.

Vårt första case var Vanessa Rudjord. Efter åtta veckors dagligt intag av The Solution™ visade skanningen att hon hade fått 33 procent rynkreduktion. Därefter skickades två andra kvinnor som velat prova produkten till samma skanning, och de fick ännu bättre resultat. Utöver den solida vetenskapliga dokumentationen var det väldigt kul att vi själva kunde se tydlig effekt när man fick upp före och efter bilderna vid sidan av varandra på skärmen, säger Cecilie.

Skillnad på kollagen

Jag har hört någon nämna att man kan koka ben och uppnå samma effekt. Det är ett missförstånd, och vi hittar inga studier som kan dokumentera det. Kollagenet  i The Solution™ är nedbrutet i peptider (korta kedjor av aminosyror) och det är effekten på huden som är testade i studierna som vi kan hänvisa till.

Kollagenpeptiderna i kollagenet har rätt längd för att brytas ner i tarmen och tas upp i blodet. Det är inte kollagenet du äter som hamnar i huden, det är intaget av kollagenpeptiderna som påverkar processen i kroppen. Det är alltså kollagenpeptiderna som bidrar till att kollagenproduktionen och därmed kollagennivåerna i huden ökar, berättar Cecilie.

RS64_Three glasses on table with sticks_Generell 1920x1080.jpg

Cecilie understryker även att The Solution™ inte är en mirakelkur som snabbt ger synliga resultat, men det är inte något tvivel om att ett regelbundet intag av detta kollagen kan bidra till att huden blir smidigare, mjukare och mer elastisk. Effekten kommer stegvis och hur snabbt man ser resultat varierar naturligtvis en del, med tanke på utgångspunkten hos var och en. Det är inte heller lätt att se små ändringar i huden från dag till dag, så det kan vara en bra idé att ta bilder innan du börjar eller unna dig en hudscanning som visar skillnaden mer tydligt. Vi får kontinuerligt bilder skickade till oss från användare som blir uppriktigt överraskade över hur mycket huden har ändrat sig när de jämför med hur deras hy var innan.

Succén sprider sig utomlands

Efter att The Solution™ lanserades 2017, har det gått framåt och nu sprider sig varumärket runtom i världen.

Vi startade i Norge och Finland. Därefter Sverige, Danmark, Tjeckien, Nederländerna och Slovakien. I alla dessa länder har vi ingått samarbete med hudkliniker och hudterapeuter och utfört hudskanningar med riktigt goda resultat. Vi planerar lansering av Oslo Skin Lab i flera länder framöver, berättar hon.

RS140_OSL_solution_flower_W-Article_1140x600.jpg