Helen, 50: ”Huden känns piggare”

Helen är utbildad hud- och spaterapeut och känner att elasticiteten i sin hud har ökat och att rynkorna har minskat. "Huden känns fylligare, vilket är magiskt"

Helen Andersson, 50 år, driver bloggen Vitae Stilo. I maj 2019 testade hon kollagenpulvret The Solution från Oslo Skin Lab för första gången.

-Elasticiteten i min hud har ökat och rynkorna har minskat. Huden känns fylligare, vilket är magiskt, säger hon om resultatet.

Åldras med bibehållen skönhet

Kollagen finns naturligt i huden och en av de främsta orsakerna till att den håller sig spänstig och slät. Redan i 25-årsåldern avtar kroppens produktion av kollagen, vilket gör huden gradvis förlorar sin spänst och utvecklar rynkor.

Levnadsvanor som överdrivet solande och rökning bidrar till att skynda på processen – något som Helen är väl medveten om. Hon är utbildad hud- och spaterapeut och tränar, äter sunt och gör regelbundna hudbehandlingar för att åldras med bibehållen skönhet.

-I mina unga år solade jag alldeles för mycket och jag vet att det är en bidragande orsak till att min kollagennivå inte var så bra. Sedan flera år tillbaka försöker jag återställa det jag kan, säger Helen.

- För att förklara det enkelt så känns huden piggare efter att jag började med The Solution och jag både ser och känner att huden blivit finare. För min del är det bevisat att det här fungerar.

Rent kollagenpulver utan tillsatser

The Solution är ett rent kollagenpulver utan tillsatser. Kollagenet har hydrolyserats, det vill säga brutits ner, till små beståndsdelar som kroppen kan tillgodogöra sig. Med sin neutrala smak kan det enkelt tillsättas i valfri mat eller dryck. Pulvret levereras i smidiga portionsförpackningar.

Placebokontrollerade studier visade att ett dagligt intag av kollagenet i The Solution reducerade rynkdjupet med i snitt 20 procent på bara två månader. Vid uppehåll avtar effekten gradvis, därför bör produkten ses som en långsiktig och naturlig del av den dagliga hudvårdsrutinen tillsammans med övriga hudvårdsprodukter.

Eftersom produkten verkar inifrån vårdas huden över hela kroppen. Förutom slätare hud och reducerat rynkdjup har produkten också effekt mot celluliter.