RS1689_OSL_082214353_W-Article_1140x600.jpg

Viktigt att boosta med näring inifrån

Du har säkert hört det förut: det vi stoppar i oss ger långsiktiga effekter för hur vi mår och ser ut.

En balanserad och sund kost lägger grunden till en fräsch och strålande hud. 

"Det spelar ingen roll hur mycket tid och pengar du lägger på din hudvård om inte huden får de byggstenar den behöver för sin normala funktion. Dessa måste tillföras inifrån", säger Anne Berit Eide, hudterapeut på Oslo hudvårdsklinik med 30 års erfarenhet i branschen.

För att få i sig vitaminer och mineraler som ger kraft åt både kropp och själ är det viktigt att äta mycket frukt, grönt och hälsosamma fettsyror. Samtidigt är det också viktigt att veta vad man bör undvika. Vissa ämnen kan nämligen bli rena hälsobovar.

Antioxidanter viktigt för strålande hud

Antioxidanter påverkar huden på ett positivt sätt, de neutraliserar de skadliga ämnen som frigörs när syret vi andas in omsätts, och när vi utsätts för stress och föroreningar. Dessa ämnen kallas för fria radikaler och skadar huden inifrån samt påskyndar åldrandet. Att hålla huden fräsch på djupet börjar alltså redan i mataffären. Välj gärna färgstarka grönsaker, frukt, nötter och fisk.

Spenat innehåller en massa nyttigheter som ger näring åt huden, bland annat antioxidanten vitamin E. Genom att äta avokado, broccoli och ägg får vi i oss vitamin A.

En annan viktig vitamin för huden är vitamin C som hjälper till att bilda kollagen. Denna antioxidant finner man i bland annat citrusfrukter. Glöm inte att även essentiella fettsyror är viktiga för huden – och ger rejält med fukt inifrån. Dessa finns framför allt i fet fisk.

"Fukt från insidan jämnar ut rynkor och ger slätare hud", säger Anne Berit Eide.

The Beauty Pearls - näringsfyllda kapslar

För att se till att man får i sig tillräckligt med nyttigheter för att boosta huden inifrån kan man ta kosttillskott. Till exempel The Basics Inside Out Beauty Nutrition från Oslo Skin Lab – smarta kapslar som är fullproppade med vitaminer, mineraler och fettsyror som huden behöver för att stråla.

The Basics innehåller vitamin A, B, C, E och biotin samt essentiella fettsyror från bläckfiskolja som tillsammans skyddar och gör huden starkare inifrån.

Det allra bästa är att vi har tillsatt polyfenoler från extrakt av gröna kaffebönor som har visat sig öka fukten i huden.