A1_Sleeping-Beauty-tips-W-article_2Mip-text_1140x600_1122.jpg

Ta hand om dig själv i vinter

Det börjar bli kallt och vinter runt om i vårt avlånga land. Julledighet närmar sig också för dom flesta, med all stress och jäkt som följer med.

Det är därför hög tid för lite avkopplande egenvård. Du kommer att märka att du att med våra avstressningstips kan klara det hektiska tempot bättre.Du kanske tom känner dig lyckligare och sover bättre.

Med meditation och sömnyoga (ja, du läste rätt). Yoga Nidra är ett medvetandetillstånd mellan att vakna och sova som hjälper till att eliminera symtom på ångest genom att lära sig mentalt lugn och odla ett tillstånd av djup fysisk och känslomässig avslappning. Denna uråldriga praxis löser uppdämda känslor och stress från hjärnan.

Så varför inte börja redan nu? Gå ut och gör dig en kopp te, gärna koffeinfritt. Svep in dig i en mjuk filt och var i nuet, just nu!

Dags att sakta ner

Håller din milslånga att-göra-lista dig vaken på natten? Så prova 15 minuters "tänketid" varje kväll, minst en timme innan du går och lägger dig.

Det innebär att om du tar dig tid att tänka på allt som dyker upp i ditt huvud under dessa 15 minuter och skriver ner lite av det så att det inte tar upp plats och blir förvirrande! Den enkla uppgiften kan ta bort massor av ångest.

Innan du börjar måste du ställa in din telefon på "stör ej". När de 15 minuterna har gått kommer stressen att avta och du kommer att känna dig lättare och mer fokuserad på en av dagens viktigaste uppgifter, din nattsömn. Den här övningen kan lära din hjärna att det finns en tid och en plats att tänka och ev oroa sig. (Och att den tiden inte är kl 02 mitt i natten) 

A1_Sleeping-Beauty-tips-W-article_4Renate_1140x600_1122.jpg

Mata din hud med kärlek

Kylan under dessa årstiderna är inte snäll mot din hud. Den blir känsligare för uttorkning och uppvärmningen i huset hjälper tyvärr inte heller den torra luften.

Din dagliga dos av The Solution™ hjälper till att kontrollera linjer och rynkor, men din hud kan alltid behöva lite extra öm och kärleksfull vård under den kallare tiden på året.

Till exempel, när har du egentligen tagit dig tid för ett bad? Och kanske läst en bra bok samtidigt? Ett bad är ett bra sätt att bli av med uppbyggd stress. Välj en närande badolja och dra dig tillbaka till badrummet en gång i veckan om du kan. Du kommer att upptäcka att du inte har några problem med att sova efteråt.

Har du inget badkar? En stabil och lugnande hudvårdsrutin kan hjälpa dig att slappna av i slutet av dagen.

Rengör till exempel din hud med ett närande balsam som du torkar av med varmt vatten och en mjuk trasa. Applicera en nattkräm i uppåtgående rörelser och du är redo att gå och lägga dig.

Vila huvudet

Många tror att de inte kan meditera men det är något man lätt kan börja med. Det viktigaste är att det inte finns något som är rätt eller fel, börja med t.ex. fem minuter. Välj ett doftljus som du gillar, men som inte överväldigar dina sinnen. Till exempel lavendel, rökelse och sandelträ. Hitta ett lugnt område och se till att du trivs. Blunda och fokusera din uppmärksamhet på din andning.

Andas in och andas ut långsamt.

Att meditera betyder inte att du inte kan tänka, låt tankarna komma även om du inte behöver göra något med dem just nu. Du kommer att upptäcka att när du mediterar oftare kommer alla bekymmer och tvivel att försvinna i bakgrunden. Om du gör denna meditation dagligen kommer det att hjälpa dig att slappna av lättare och få mer fokus.

Avsluta en hektisk dag med yoga nidra

Vill du somna lättare och förbättra din sömnkvalitet? Då kan yoga nidra vara något för dig.

Yoga nidra är även känd som sömnyoga, en yogaform där man inte tar sittande eller stående 'ställningar'. Du ligger så stilla som möjligt på din yogamatta i "savasana" positionen, den sista positionen i de flesta yogaklasser. Allt du behöver är en plats där du inte blir störd, bekväma kläder och en guidad yoga nidra-inspelning, som du kan hitta på YouTube eller Spotify.

Under yoga nidra-övningen guidar en röst dig genom de olika faserna. Det är inte meningen att du ska styra dig själv - nej, du kommer att vägledas av en röst. Du måste verkligen kunna slappna av helt. När du gör detta varje kväll vid samma tidpunkt, gör dig din kropp och själ redo för en god natts sömn.

Skönhetssömn

Under din välförtjänta nattsömn börjar din hud att återställa och regenerera sig själv. Det är nya hudceller och kollagen produceras. Du kan effektivisera din skönhetssömn genom att till exempel sova på ett örngott av siden eller satin. Det släta tyget ser till, till skillnad från den något grövre bomullen och linnet, att din hud och ditt hår glider längs tyget utan att ta skada. Du vaknar med fräschare hud, redo för en ny dag.

Visste du förresten att du kan ta The Solution™ när som helst på dygnet, även på kvällen innan du ska sova? Den innehåller inget koffein eller stimulerande ingredienser, bara hydrolyserat kollagen.