RS484_OSL_0521_54121_W-Article_1140x600 (10).jpg

Självvård är stärkande

Det är viktigt att prioritera sig själv då och då, för att orka ta hand om allt och alla runt omkring sig.

Egenvård - varför är det viktigt? 

Höstmörkret har verkligen lagt sig över oss - dagarna blir kortare och vi känner att vi har mindre tid. Nu är det ännu viktigare att avsätta lite tid för egenvård och att ladda batterierna!


Det gäller att prioritera sig själv, då och då, för att orka ta hand om allt och alla runt omkring oss.

Egenvård är en liten investering med stor avkastning.

För vissa kan egenvård vara att meditera, springa eller läsa en bok. Det viktigaste är att du följer det avtal du har gjort med dig själv, på samma sätt som du skulle göra med en vän. Och då ska det vara ett avtal som du trivs med på ett eller annat sätt...


Vi har samlat några av höstens favoritaktiviteter för egenvård

15 tips för egenvård

1.Organisera hemmet

Ta en av de där trista regniga dagarna nu på hösten och organisera lådor och skåp som du har tänkt på så länge.. (Det är helt okej, vi har alla stökiga skåp..) Ordning bland våra saker och runtomkring oss betyder ordning i huvudet och att energi frigörs.

RS552_OSL_Silke_OTO6151_W-Article_1140x600.jpg

2.Ordna en kaffe/te-dejt med en vän!

Gör det bara! Dagarna och veckorna flyger förbi - du ångrar aldrig en trevlig stund med en vän - och det behöver inte vara så länge! En kort stund är bättre än inget. Testa vår rödbetslatte och bjud till exempel över en vän.

3.Spa Söndag!

Gör det rätt - ta fram allt du behöver! Städa badrummet, tänd några ljus, sätt upp en avkopplande spellista, ta ett skönt bad/dusch - avslutas med en 30 sekunders isdusch - följt av ansiktsmask, lotion, hårmask och fixa naglarna - du kommer inte ångra dig och på måndag känner du dig och ser fräsch och energisk ut och redo för en ny vecka!

RS484_OSL_0521_54121_W-Article_1140x600 (10).jpg

4.Blomster-Fredag!

Grått och regnigt ute - gör det fint inne! En fräsch bukett får dig alltid att le, du förtjänar det och låt den påminna dig om hur bra du är varje gång du ser den!

5.Meditation!

Om du är nybörjare och behöver hjälp med att komma igång finns det många gratisappar som guidar dig, till exempel Insight Timer! Vi tjänar alla på att ge våra huvuden en time-out och andas.

6.Läs en bok!

Slå dig ner på ett skönt ställe - gör dig själv en kopp grönt te, sätt på dig en fuktgivande ansiktsmask och kliv in i din fiktiva värld. (...och lämna telefonen någon annanstans)

Våra boktips

  • Sophie Kinsella – Flickan från 20-talet
  • Valerie Perrin - Färskt vatten till blommorna
  • Delia Owens - Där kräftorna sjunger
  • Läckberg/Fexeus - Box

7.Ha en mysig film/seriekväll!

Skär upp nyttiga snacks, te och mörk choklad - filtar och tända ljus. 

8.Gå igenom bilder på din mobiltelefon och sätt ihop en fotobok!

Kanske blir detta första julklappen som är avbockad från listan? Oavsett så är det ett roligt sätt att minnas året hittills och dessutom städa upp i din telefon. 

9.Gör något snällt för någon annan!

Ett trevligt sms, kika förbi på en kopp kaffe eller bjud in på en promenad eller kanske en middag? De små sakerna kan betyda så mycket. 

10.Skriv en lista över allt du är tacksam för!

Du behöver inte ens skriva ner det på papper - i ditt sinne är också bra! Listan över saker att vara tacksam för är alltid längre när vi ger den uppmärksamhet. Det är alltid en bra idé att påminna oss själva om de goda sakerna då och då.

RS1680_OSL_0622_13049_W-Article_1140x600 (1).jpg

11.Prata snällt till dig själv och le mot dig själv i spegeln – omöjligt att inte le tillbaka.

 

12.Packa lunch/fika och något varmt att dricka - njut av det i den vackra och fräscha höstnaturen - med eller utan vänner.

RS36_Mip_Saatu_17-1760_W-Article_1140x600 (2).jpg

13.Träna på mindfulness!

Det krävs träning för att vara i nuet, men det är otroligt skönt att släppa alla tankar tillbaka i tiden och all stress framåt i tiden. Kvaliteten här och nu blir mycket bättre! Slösa inte energi på saker du inte kan göra något åt ​​just nu.

14.Planera resten av året, reflektera över året så här långt!

Finns det något du skulle vilja göra innan året är slut? Du kanske borde prioritera det nu? Eller så kan du välja att ta bort den från din lista eller flytta den till nästa år.

15.Gå igenom din garderob!

Sätt ihop en outfit för hösten – du har garanterat massor av fina kombinationer du inte provat tidigare – kanske behöver du ingen ny kavaj trots allt? Att sätta ihop kläder gör också dina morgnar mindre stressiga. Och vi borde alla försöka stressa mindre, det är inte bra för din hälsa eller din hud.

Kom ihåg; Att ibland säga nej till andra är att säga ja till sig själv! Och det är helt okej! Passa på och njut av denna härliga, friska och mörka höst.