Stressad? Se upp! Det kan påskynda hudens åldrande.

Att vara stressad påverkar inte bara hur du mår, det kan även påskynda hudens åldrande.

Stressigt på jobbet, ett ansträngt vardagspussel och den där smygande livsstressen som inte ger med sig. I korta perioder kan stress öka vår prestationsförmåga. Men långvarig stress och en allt för hektisk tillvaro påverkar vårt mående negativt – det kan till och med leda till att huden åldras snabbare.

Orsaken är att stress ökar risken för att hudens kollagen bryts ned snabbare. Kollagenet fungerar som hudens eget antirynkserum och håller den elastisk och slät. Redan i 30-årsåldern sjunker kollagennivån i huden naturligt, vilket leder till att rynkor och linjer börjar utvecklas. Förutom stress påskyndar även solexponering, högt sockerintag, rökning och föroreningar hudens kollagenförlust – och åldrande.

Här är 5 knep som hjälper dig att stressa ner!

1. Motionera. När vi rör på oss produceras bland annat hormonet oxcytocin i kroppen, vilket bidrar till att minska stress och ångest. Att vara fysiskt aktiv en halvtimme om dagen ökar motståndskraften mot stress rejält.

2. Meditera. Att meditera gör att aktiveten i den del av hjärnan som förknippas med lycka ökar samtidigt som aktiviteten i delarna som länkas till stress minskar. 

3. Koppla ner. Stäng av datorn och lägg undan mobilen. Att ständigt vara uppkopplad kan vara en källa till stress.

4. Sov ut. När vi sover återhämtar sig både kroppen och hjärnan. När vi är stressade är det lätt att sömnen påverkas. Regelbundna sovtider samt ett svalt och mörkt rum underlättar.

5. Varva ner. Umgås med vänner, gå ut i naturen, läs en bok eller se en film. Hitta ditt sätt att koppla av för att försöka hitta lugn och ro. 

The Solution™ Anti-wrinkle collagen – bevisad effekt mot rynkor

Forskning visar att ett dagligt intag av speciella kollagenpeptider kan reducera rynkor och öka hudens elasticitet. Genom ett dagligt intag av kollagenpulvret The Solution™ från Oslo Skin Lab® kan man uppleva en tydlig effekt på all hud på kroppen – även celluliter. The Solution™ är fritt från tillsatser och har neutral smak och kan därför blandas valfri mat och dryck. Som medlem får du alltid 30 procent rabatt på The Solution. Dessutom kommer fösändelserna direkt hem i brevlådan – så länge du själv vill.