RS568_OSL_Simonsen_14537_W-Article_1140x600.jpg

Renée Toft Simonsen om morgonrutiner, isbad och nyårslöften

I en exklusiv intervju berättar Renée Toft Simonsen, tidigare toppmodell och nuvarande dansk ambassadör för Oslo Skin Lab, om sina morgonrutiner, isbad och nyårslöften.

Den tidigare toppmodellen och nuvarande författaren, regissören och psykologen Renée Toft Simonsen (56) blev en av Oslo Skin Labs danska ambassadörer efter 8 månaders användning av The Solution.

Renée bryr sig inte så mycket om hur gammal hon är – hon vill bara se så bra ut och må som allra bäst i alla åldrar. Vi satte oss ner med Renée för att diskutera starten på det nya året och en hobby som hjälper henne att må bra – nämligen att isbada.

RS569_OSL_Simonsen_14757_W-Article_1140x600.jpg

Hur ser din morgonrutin ut?

Jag har inte så många morgonrutiner om jag ska vara helt ärlig. Jag börjar alltid dagen väldigt lugnt med en kopp kaffe och tidningen. Ibland tar jag en morgonpromenad eller så träffar jag en kompis för att simma. Jag äter aldrig frukost eftersom jag oftast inte blir hungrig förrän lite senare på dagen.

Vad är det bästa med morgonen?

Det är lugnet i kroppen när jag precis har gått upp och en ny dag ska börja. Men också att det råder ett lugn över staden. Jag brukar gå upp runt 7:30 eller 8. På vintern, när det fortfarande är mörkt vid den här tiden, älskar jag att tända brasan och tända många ljus.

Varför är du så förtjust i att isbada? Kan du berätta något om hälsofördelarna med att göra det?

Isbad, eller "bad" som jag kallar det, är en paus för mig - tid för avkoppling. Jag gör det ofta i samband med bastubad, eftersom det är vanligt i Skandinavien att man har tillgång till flytande bastur. Att växla mellan värmen och det kalla vattnet hjälper mig att komma ännu djupare in i ett tillstånd av lugn och att verkligen fokusera på min kropp och de känslor jag upplever.

RS576_OSL_Simonsen_B8I0659_W-Article_1140x600.jpg

Efter att jag började isbada för många år sedan tycker jag det känns mindre jobbigt att ta mig igenom den mörka prerioden som präglar skandinaviska vintrar. För mig är fördelarna med att bada många, där ökad energi och bättre humör kanske är det viktigaste. Att vara i vattnet, så nära naturen ger mig en sorts balans och när jag gör det med vänner får jag också en social aspekt under mina dagar. Det sägs också vara bra för blodcirkulationen och att man till och med bränner fler kalorier, eller enligt nyare forskning det 'bruna fettet' som kan vara svårt att bli av med. Så för mig finns det många fördelar!

Vad tycker du om nyårslöften?

Själv brukar jag inte ha så många löften, men jag gillar tanken på att när ett nytt år börjar så förnyar du dig även dig själv. Det är jättebra att ha mål och ideal, som att vilja sluta röka, bli mer omtänksam eller bli bättre på att ta hand om sig själv. Varför inte? Att många snabbt tappar kontakt med sina mål spelar ingen roll enligt mig. Det är tanken, medvetandet, viljan till förändring eller utveckling som betyder något. Allt börjar med medvetande.

Vad är det bästa sättet att börja året på?

Ja, jag badar ofta den 31 december och säger hejdå till året som gått. De senaste åren har jag inte druckit mig berusad på nyårsafton, men tidigare var 1 januari bara för baksmälla och jag ägnade dagen åt att städa upp konfetti. Idag spenderas årets första dag mer lugnt, med en promenad i skogen eller ett isbad och sedan lite familjetid.

 

RS460_OSL_Love_from_OSL.png