RS1529_OsloSkinlab_0622_13136_W-Article_1140x600 (1).jpg

Grillad hjärtsallad med pistagenötter!

Denna grillade hjärtsalladen är både sund, näringsrik och god till grillat.

I många länder är augusti den sista sommarmånaden när din semester kanske är över, men sommarkänslan hänger fortfarande i luften och många spenderar sina kvällar och helger tillsammans ute med vänner.

Att grilla är ett fantastiskt tillägg till dessa sammankomster och kan vara ganska hälsosamt ifall du grillar grönsaker och magert kött. Denna grillade hjärtsallad fungerar perfekt som ett tillägg eller som förrätt när man grillar och den kräver inte ens en grill för att vara otroligt god!

Ingredienser

(för fyra personer)

  • 4 hjärtsallad, sköljda och delade i halvor vertikalt
  • 200g smör (vi gillar att använda 100g vitlökssmör och 100g persiljesmör)*
  • 100g pistagenötter (skalade)
  • 1 äggula
  • Olivolja
  • 1 citron
  • 100g mixade örter
  • salt och peppar

* Plantbaserat smör fungerar även bra för detta, eller till och med blant-baserad grädde för en lite lättare konsistens!

Instruktioner

Ta bort de yttre bladen på salladshuvuden. Smält smöret i en stor panna och stek bladen i smöret i ungefär en minut. Häll det stekta smöret och bladen i en mixer tillsammans med alla andra ingredienser förutom hjärtsalladen.  Mixa tills du får en krämig konsistens.

Stek hjärtsalladen på medelvärme tills den får en ljusbrun yta. Du kan göra detta i samma panna som du stekte bladen på, eller en grill om du lägger detta i dina grillrecept!

Servera hjärtsalladen med pistagedressingen ringlad ovanpå. Krossa några extra pistagenötter för en krispig garnering om du känner för det!

Du kan också blanda din dagliga dos av The Solution i din dressing.