OSL_WA_Easter_1140x600_0422_SE.jpg

Tips inför påsken

Med våren kommer en känsla av lättnad - låt inte påskmaten tynga ner dig!

Påskfirandet innebär ofta en hel del godis. Oavsett om det är engelska "hot cross buns", polska "babka", amerikanska "peeps" eller annat godis format som ägg eller kaniner... Sannolikheten är i alla fall stor att du blir frestad att frossa i sötsaker under påsken. Vi uppmuntrar dig att njuta av dina favoriter med måtta eftersom ett högt intag av socker kan få oss att känna oss trötta och tunga, samt ha negativa effekter på vår hälsa, vilket i sin tur kan sätta sina spår på vår hud.

Här är några tips från oss:

  • Gör snacks från grunden. Hemlagat är ofta mindre processat än det du köper i butik. En annan bonus är att det du lagar själv tenderar att smaka godare.
  • När du ställer fram skålar med påskgodis – ställ även fram några med skivad frukt och grönsaker. På så sätt kan du byta ut lite av godiset mot det hälsosammare alternativet.
  • Fyll på med välsmakande tillbehör på matbordet! Påsken handlar inte bara om socker – ägg är också ett vanligt inslag. Gör exempelvis djävulsägg (googla om du inte vet vad det är) och fruktsallad så har du goda men hälsosamma alternativ att frossa i, som dessutom lämnar mindre plats åt sötsaker sen. En win-win situation!