RS482_OSL_0521_54411_W-Article_1140x600.jpg

Hur du lyckas med dina nyårslöften

2022 är runt hörnet, och om du är som oss har du redan börjat funderat kring dina nyårslöften. Här ger vi dig några knep för att nå framgång med dina löften under det nya året.

2022 är runt hörnet, och om du är som oss har du redan börjat funderat kring dina nyårslöften. Dessvärre blir de flesta nyårsförändringar ganska kortlivade. Motivationen försvinner ofta redan under januari och de nya hälsosamma vanorna som vi var så ivriga att komma igång med blir mindre och mindre prioriterade. Vi tror att nyckeln till att lyckas med nyårslöftena är att ha den rätta mentaliteten. Genom att fokusera på hur du ska gå till väga för att nå målen, snarare än att enbart tänka på målen i sig, så är dina chanser att lyckas större. Här är ytterligare fem knep för att nå framgång med dina löften under det nya året.

  • Sätt upp realistiska mål. Du ska inte springa ett maraton i påsk om det är nu du startar din löparkarriär.
  • Börja med ett litet mål och bygg på det med tiden eftersom små saker enklare blir till vanor. Om ditt mål är att äta hälsosammare i år, börja med att göra en liten ändring, som att äta mer protein och mindre socker till frukost. När det väl blir en vana kan du lägga till ytterligare ett litet mål och sedan ett till. Så småningom kommer du att nå ditt slutmål på ett mer hållbart sätt.
  • Berätta för vänner och familj (eller dela det på sociala medier) så att du känner dig ansvarig. På så sätt kan du också få stöttning när det känns tufft. Har man bestämt sig för att dra ner på socker är det tröttsamt att behöva tacka nej upprepade gånger till kakor och godis om man är på besök hos någon. Det finns också en överhängande fara att du blir frestad till slut...
  • Gör en tidslinje för ditt mål. Det tar vanligtvis 90 dagar att införliva (eller bli av med) en vana. Det är inte så lång tid att behöva hålla ut med tanke på den livslånga vinst som väntar dig i andra änden.
  • Fira dina delmål. Åk på en efterlängtad weekendresa. Köp något extravagant. Drick champagne. Allt är roligare när det finns ett pris som väntar på dig för att du är så bra.