OSL_Jenni_Z1A6150_W-Article_1140x600.jpg

Jenni 42 år

Jenni är inte orolig för att bli äldre, men hon kommer såklart inte sluta ta hand om sig själv!

Den finska programledaren Jenni Alexandrova, 42, har etablerat The Solution i sin dagliga skönhetsrutin under flera år.

Läs hur denna ambassadör för inre skönhet med avundsvärt vacker hud tar hand om sin hud och vad hon tycker om åldrande.

Hur känner du inför att bli äldre?

Denna fråga kan besvaras på många sätt. Ur självkänslans synvinkel är åldrandet befriande. Jag jämför mig inte längre med andra utan är nöjd med mina egna former och förändringar. Jag vågar träffa nya människor utan att höra rösten bakhuvudet  som säger "vad tycker de om mig?" etc. Jag vågar tala, ha min egen åsikt och känna livets glädjeämnen och smärtpunkter utan att skämmas.

Å andra sidan är det sorgligt att bli gammal. Jag märker att tiden går fort när jag tittar på min son. Som över en natt växte han till en person på jakt efter självständighet, som lite i taget sträcker navelsträngen längre och längre. I de stunderna känner jag stolthet, men också maktlöshet och längtan. Visste jag hur jag skulle trivas när navelsträngen fortfarande var kort? Kan jag njuta nu?

I tjugoårsåldern trodde jag att man var gammal i trettioårsåldern. Man är vuxen med familj och arbete. Man gör inga misstag. Vad fel jag hade! Antalet fel är konstant oavsett ålder. Även en vuxen växer och utvecklas. Vi förändras både mentalt och fysiskt hela tiden. Att bekämpa förändring kan vara tröttsamt. Jag tror att jag aldrig behöver vara redo. Jag måste bara vara villig att lära mig.

Hur tar du hand om dig själv?


Jag känner att jag tar hand om mig själv ganska bra. Varierande. Ibland fattar jag dåliga beslut på bekostnad av sömn och ett balanserat liv. Jag spenderar för mycket tid på sociala medier, äter onyttigt och tränar mindre än vanligt.
Det spelar ingen roll, för jag har lärt mig att fixa situationen snabbt. Min kropp säger till mig när det är dags att sova lite mer, äta lite hälsosammare och använda sociala mediers tid för att träna utomhus.

Jag äger ingen bil, så jag går mycket och tränar varje dag. Efter ett långt uppehåll ser jag fram emot att springa igen. Gymmet är också en del av rutinen. Det är en fantastisk känsla när du känner att du har åstadkommit något! Jag tror att bra känsla strålar ut som skönhet. Därför tar jag hand om mig själv holistiskt när det är möjligt. Jag bastar också mycket, och känner mig förnyad där.

RS579_OSL_Jenni_00616_W-Article_1140x600.jpgVad består din skönhetsrutin av?


Min hudvårdsrutin är inte komplicerad. Jag rengör alltid mitt ansikte, återfuktar huden på kvällen och applicerar serum och kräm under dagen. Jag dricker mycket vatten under dagen och tar då och då en microneedling-behandling. Kollagenpulver har varit en del av mitt liv i flera år. Det är ett enkelt och snabbt sätt att ta hand om huden från insidan.

Hur har The Solution hjälpt dig?


Det skulle vara coolt att veta hur min hud skulle se ut om jag inte hade använt kollagenpulver så länge. Det första jag märkte var att min hud blev mer elastisk på bara några månader. Det såg bara bättre ut utan smink, smidigare och mer utvilad. Nu är jag mycket mindre uppmärksam på min hud än tidigare eftersom det inte finns något negativt att lägga märke till just nu.

Vilka råd skulle du ge ditt yngre jag?
Stressa inte och njut mer – "lev lite"!