RS1589_TurmericHashBrowns_13175_W-Article_1140x600.jpg

Hashbrowns med gurkmeja

Gurkmeja är en underbar krydda som används massor inom ayurvedisk lära och med potatisens kolhydrater kommer denna rätt att hålla dig mätt länge!

Med kraften från den härliga kryddan gurkmeja och den traditionella potatisen får vi dessa läckra och mättande "hash browns" eller rösti som det kallas i Sverige. Potatisen som är lite av en bortglömd skatt, nyttigare än många tror, vill vi ha med på tallriken igen. 

Dessa hashbrowns ihop med gurkmeja blir ett läckert, gott och lite annorlunda tillskott till exempelvis frukost eller lunch, eller varför inte som tillbehör till andra måltider ! De kommer att hålla dig mätt under en lång arbetsdag och de smakar riktigt underbart dessutom!

Ingredienser till 12 små hash browns

1 gul lök
5 medelstora potatisar
1 msk olivolja
En nypa salt, peppar och dill (efter smak)
½ tsk gurkmeja

Extra: ett ägg till toppingen

Så här gör du:


Riv lök och potatis på ett rivjärn och gör en "deg" av det.
Tillsätt gurkmeja, salt, peppar och dill.
Gör små "pannkakor" och stek dem i olivolja tills de är krispiga och bruna och vattnet har avdunstat.
5-10 minuter på varje sida.

Toppa med ett stekt ägg om så önskas, ät gärna ihop med lite färska grönsaker, örter eller varm sås!

TIPS: Dubbla receptet på potatishaschen och ha lite i kylen till frukost dagen efter. De kan snabbt värmas upp på låg värme i 2-5 minuter och toppas med ett nystekt ägg för extra mjöl. Enkelt och gott!

P.S Du kan så klart även hälla ner ett par påsar The Solution med potatisen. Vips så fick du även hashbrowns som ger dig extra glow :-)