RS484_OSL_0521_54121_W-Article_1140x600.jpg

Ge din hud kärlek i vinter

Ge din hud kärlek i vinter! Här kommer 5 tips för att bibehålla en riktigt fin hud på hela kroppen året runt.

Det är frestande att slarva med kroppsvården under vintersäsongen då huden tillfälligt är gömd under lager av varma kläder, men kom ihåg att det du gör för din hud nu kommer att påverka hur den ser ut när du klär dig lättare på våren. Så för att undvika att du står där med torra ben och armbågar när solen börjar värma igen ger vi dig 5 tips för att bibehålla en riktigt fin hud på hela kroppen året runt. 

  1. Sänk temperaturen. Under de kallaste månaderna är det lockande att ta rykande varma duschar, men tyvärr kan det varma vattnet ha en uttorkande effekt på din hud. Att sänka temperaturen är mer hudvänligt och sparar vatten eftersom du förmodligen inte står i duschen lika länge.
  2. Byt ut din tvål mot duscholja. Tvål kan som bekant bidra med att torka ut huden. Därför är duscholja ett bra alternativ då det ger fukt och rengör samtidigt som fetterna i huden bevaras.
  3. Återfukta regelbundet. Tyvärr är det många som enbart smörjer in kroppen när den känns torr och irriterad. Body lotion bör vara en del av din dagliga rutin precis som ansiktskräm. Du kanske även vill använda en fetare body lotion på natten än på dagen.
  4. Skrubba din kropp. Kroppsskrubb kan hjälpa till att bli av med död hud och minska celluliter – två saker som gör underverk för hudstrukturen. Det är värt att lägga 10–15 minuter, en dag i veckan, för att få en synbart slätare textur.
  5. Använd The Solution. Kliché? Nej, vi vet ju att det funkar. The Solution har testats i kliniska studier som visat att våra kollagenpeptider kan reducera celluliter och även förebygga uppkomsten av dem.

Följer du dessa rutiner är du redo att kasta av dig av dina vinterkläder så fort vårsolen kommer tillbaka. Då har du även en bra grund om du vill applicera brun utan sol-krämer på bleka vinterben. Jo då – vi vet att det fortfarande är vinter och ett bra tag tills man kan ta på sig sandaler och sommarklänningar, men drömma kan vi väl?