OSL_Prep-your-summer-skin_1140x600_0522_SE.jpg

Förbered huden för sommaren!

Sommaren närmar sig med stormsteg och självklart vill vi vara 100% redo när sommarsolen äntligen bjuder ut oss i värmen med bara ben och sandaler.

Vi har samlat 8 tips som förbereder huden på sommaren, så att du kan njuta till max av alla dess härligheter när värmen slår till!

  1. Rengör noggrant. Sommaren innebär ofta mer värme och fukt vilket kan öka risken för att bakterier samlas i våra porer. Se till att rengöra morgon och kväll, och försök använda en produkt med salicylsyra eller bensoylperoxid för att döda bakterier.
  2. Applicera en vattenbaserad fuktkräm på ansikte, hals och dekolletage. Medan vinterperioden vanligtvis kräver fetare ansiktskrämer, kan en tjock dagkräm på sommaren få dig att känna dig svettig i samma sekund som du går ut. En vattenbaserad gel är därför ett bra alternativ för varma sommardagar.
  3. Exfoliera! Exfoliering av det översta hudlagret kan avlägsna döda hudceller och på så sätt göra huden mer glowig. Testa att använda en peelinghandske och kaffeskrubb för att få ett ökat lyster i ansiktet.
  4. Använd solskyddsfaktor – överallt. Det är så frestande att få en snabb solbränna över hela kroppen i början på sommaren, men UV-strålarna är skadliga för all hud! Se till att du har gott om SPF över hela kroppen – och smörj in dig upprepade gånger under dagen!
  5. Fuska dig till en solkysst look. För att få det där efterlängtade sommar-glowet kan du även använda brun utan sol. Det finns många bra alternativ på marknaden - leta efter en som innehåller rena ingredienser och som även har fuktgivande egenskaper!
  6. Anamma "no makeup look". Istället för att använda smink som lätt klumpar sig eller svettas av under varma sommardagar kan du ta till "no makeup”-looken. Att använda en färgad SPF för att jämna ut hudtonen är ett bra tips!
  7. Gör en pedikyr. De flesta av oss har gömt våra fötter i varma skor hela vintern, och nu kan de behöva lite TLC (tender loving care). Unna dig en pedikyr innan sandalerna ska på för att känna dig sommarfräsch från topp till tå!
  8. Celluliter!?! Celluliter, eller "apelsinhud", är en naturlig del av livet och de flesta människor - oavsett ålder, vikt eller allmän hälsa - har några. Håll huden återfuktad med en bra fuktkräm så ser huden ändå fräsch och glowig ut. 😊 För generell cellulitreduktion, överväg regelbunden träning och/eller ta The Solution som har visat sig minska celluliters synlighet i en sex månader lång studie.