Fem tips för bra kroppsvård

Vi bor i ett nordiskt klimat där kroppen utsätts för stekande sol på sommaren och torrt och kallt väder på vintern. Men det betyder inte att man måste gå omkring med torr och irriterad hud. Följ mina fem tips för daglig kroppsvård!

Tips # 1: Skrubba kroppen en gång i veckan

Jag skrubbar kroppen en gång i veckan med en skrubbvante av hampa, ibland mindre ofta beroende på årstiden och hur min hud mår. På sommaren kan du skrubba oftare för att få bort döda hudceller och behålla solbrännan längre. Din hud kommer att kännas så mjuk och fräsch efter behandlingen! Jag använder även en lermask för kroppen efter behandlingen.

Tips # 2: Används kroppsolja i stället för bodylotion

Använd hudvårdsoljor för att återfukta kroppen. Det finns många bra oljor på marknaden så du kan välja din favorit. Massera in oljan ordentligt och låt den verka lite innan du tar på dig kläderna.

Tips # 3: Basta så ofta du kan

Bada bastu så ofta du kan -det är superbra för både ansikte och kropp. Särskilt efter träning. Många gym har en bastuavdelning och kombinationen av träning och bastu är oslagbar. Avsluta alltid med en kall dusch!

Tips # 4: Sätt av tid till ett eget hemmaspa

Den bästa behandlingen för din hud är den du gör regelbundet hemma i badrummet med bra produkter som är anpassade för din hud. Ordna ett hemmaspa för dig själv ett par gånger i veckan. Det ger resultat, samtidigt som det är avkopplande efter en stressig arbetsdag. Kom ihåg att det är den dagliga rutinen som är den viktigaste.

Tips # 5: Unna dig massage

Unna dig själv en massage då och då! Massage stimulerar nämligen blodcirkulationen. Ökad blodcirkulation stimulerar kollagenfibrerna i huden och gör att elasticiteten, styrkan och cellförnyelsen i huden ökar. Detta har positiva effekter på rynkor och celluliter.

Lycka till med dina nya kroppsvårdsrutiner!