Fem tips för bra ansiktsvård

Stylisten Hilde Ottem ser ständigt hur lätt det är för kvinnor att nedprioritera sin hudvård i en stressig vardag.

Här är mina fem tips för god ansiktsvård som alla bör ta sig tid till, samt vilka produkter jag använder och rekommenderar.

Tips nr 1: Rengör huden varje dag
Var väldigt noga med att rengöra ansikte, hals och urringning. Använd inte uttorkande produkter. Ett måste för mig i den dagliga rengöringen är en ansiktsborste. Den ger en djupare rengöring och är superbra för exfoliering.

Tips nr 2: Peeling varje vecka
Glöm inte peelingen – en skonsam peeling två gånger i veckan på sommaren och en gång i veckan på vintern. Här måste du hitta en peeling som passar din hudtyp. Efter peeling måste du alltid lägga en mask. Jag föredrar fuktighets-, detox- och lermasker. Jag är också alltid på jakt efter bra ampuller som innehåller C-vitamin och fukt och har uppstramande effekt.

Tips nr 3: Ansiktsmassage så ofta du kan
Jag älskar min ansiktsmassage! Den är skonsam och effektiv för massage av ansiktet, ökar blodcirkulationen och trimmar de små musklerna i ansiktet. Rena rama aerobicen för huden! Min hud blir superfräsch och glödande efteråt. Jag använder den både morgon och kväll. PS: Perfekt att ha med på resor!

Tips nr 4: Olja före dag- och nattkräm
Jag älskar att använda olja i ansiktet och jag anser att mogen hud behöver massor av fukt. Jag har använt oljor i många år. Det finns otaliga varianter och jag väljer alltid de rena och organiska. På mina resor till Spanien och Italien går jag alltid in på apoteken för att se om det finns några nyheter och jag läser alla tips om hudvård jag kommer över i utlandet. I hälsokostbutiker kan man också hitta bra produkter. Oljan använder du alltid före dag- och nattkräm.

Tips nr 5: Sov med fuktighetsmask
Slutligen vill jag slå ett slag för att sova med en fuktighetsmask på natten. Om huden känns stram kan du också smörja in olja under masken som extra fukt på natten. Jag har mycket goda erfarenheter av detta.

Lycka till med dina nya rutiner för ansiktsvård!

/Hilde Ottem

Om Hilde Ottem

Hilde är stylist och hjälper kvinnor att tydligare visa sin personlighet och sina kvaliteter på ett nytt och fräscht sätt.