32681.jpg

Den bästa hudvården kommer inifrån

Huden kan vårdas från utsidan men det är inifrån som förändringen verkligen sker.

Anne Berit Eide har mer än 30 års erfarenhet av hudvård. Hon har i alla år varit intresserad av att hitta det bästa receptet för både utvändig och invändig hudvård som håller huden jämn, sund och frisk. 

-- Här på Oslo hudvårdsklinik har vi alltid arbetat med innovativa och erkända produkter, metoder och maskiner. Vi är måna om att de professionella estetiska hudbehandlingarna som vi utför på kliniken, tillsammans med de skräddarsydda hudvårdsprogrammen kunderna ska använda hemma, ger optimala resultat. Samtidigt förmedlar vi till våra kunder hur livsstil, och det man äter, påverkar huden och är avgörande att stärka huden inifrån, säger hon.

Hydrolyserat kollagen och tillräckligt med fukt i huden
Hon berättar att kollagenfibrerna utgör cirka 80 procent av hudens torra beståndsdelar och är själva ramverket som ger fyllighet och spänst i hudlagren. För att upprätthålla en god vätskebalans i huden är det också viktigt att få i sig tillräckligt med vatten. Tillsammans ger det en optimal grund för att den utvändiga hudvården ska ge allra bäst resultat. När kollagennivån sjunker, och huden saknar vätska i de djupare hudlagren, försvinner fylligheten. Det leder till ojämn hud, rynkor, linjer och celluliter.
-- Då hjälper det inte särskilt mycket att behandla på djupet med laserbehandling, microneedling eller injektioner. För att resultatet av utvändiga behandlingar ska bli optimalt, bör kollagennivån och hudens fuktbalans vara god. Då får man rätt och slätt bättre resultat, säger hon.

Synliga resultat med tillskott
Eide förklarar att masker, serum och fuktighetskrämer som innehåller kollagen ger huden näring, skydd och bidrar till att bevara den existerande fuktighetsbalansen.
-- Men dessa produkterna kan inte tillföra kollagen i de djupa hudlagren. Då måste ske inifrån, säger hon och lägger till att det är ett stort framsteg i förebyggande och behandling av åldrad hud, att vi nu kan tillföra kroppen kollagenpeptider som huden faktiskt kan tillgodogöra sig.
-- Efter att ha sett hur bra resultat man kan uppnå genom att regelbundet inta hydrolyserat kollagen har vi också börjat att sälja det i våra salonger. Oslo hudvårdsklinik har valt att använda hydrolyserat kollagen från Oslo Skin Lab eftersom The Solution™ är ett kollagentillskott i pulverform som det har forskats mycket på. Slumpvisa, placebokontrollerade, dubbelblinda studier visade att rynkor reducerades med i snitt över 20 procent efter åtta veckors användande. På vår klinik använder vi en hudskanner för att mäta resultat, och det är imponerade att se vilken förbättrad hud våra kunder har gått efter att ha använt kollagentillskottet. Vi som hudterapeuter är väldigt glada för att bevisligen kulla erbjuda hudförbättring med The Solution™.