RS1684_OSL_0622_13236_W-Article_1140x600.jpg

Alkoholfri glögg till julen

Det vore faktiskt inte jul utan glögg, både doften och smaken väcker julstämningen hos oss! Här kommer ett väldigt gott recept som garanterat får dig i julstämning och mys!

Ingen jul utan glögg! 

Många anser att en sväng till julmarknaderna och en kopp varm glögg är en fast del av jultraditionerna och en vinteraktivitet som är ett "måste"!

Men med så många aktiviteter runt den här tiden på året som involverar alkohol, är det skönt att ge din kropp (och din hud) en paus då och då. Och kanske är du inte alls intresserad av alkohol och letar efter en alkoholfri variant av den traditionella glöggen. Så här är ett bra tillfälle att njuta av traditionen utan klagomål från kroppen..

Är glögg en del av dina jultraditioner? Dela dina skapelser av detta recept på Instagram och låt oss se hur det blev! Kom ihåg att tagga @osloskinlab_sverige!

Ingredienser:

750 ml äppeljuice
400 ml svartvinbärsjuice
4 kryddnejlikor
Skal från 1 tvättad apelsin
1 tsk kardemumma
1 kanelstång
350 ml honung
350 ml vatten
100 gram russin
100 gram grovhackad mandel

Dekorationer:

Stjärnanis
Tunna apelsinskivor (färska eller torkade)

Så här gör du:

Värm alla ingredienser tillsammans i en stor kastrull. Låt inte innehållet koka. När blandningen börjar ånga, ta bort den från värmen och låt den dra i cirka 30 minuter.

Sila blandningen och värm sedan upp den igen så att den är redo att serveras. Garnera med stjärnanis och apelsin och njut -  God Jul !